Šport
18026 ogledov

"Ta človek ne bi smel nikoli več stopiti v ring"

Reševalni pas/Twitter Brazilka (na tleh) je bolj kot na dostojno nasprotnico spominjala na amaterko.
MMA skupnost ogorčena, oglasil se je tudi predsednik UFC-ja Dana White.

V brazilskem Belemu sta se na dvoboju mušje kategorije pod okriljem UFC-ja v oktagonu pomerili domačinka Priscila Cachoeira in Valentina Ševčenko. Slednja je že po napovedih stavnih hiš veljala za absolutno favoritko, kar je z dominantno predstavo potrdila v ringu. 

Dvoboj je dvignil ogromno prahu, saj bi izkušeni glavni sodnik Mario Yamasaki ob popolni prevladi Ševčenkove moral preprečiti masaker, vendar tega na začudenje gledalcev ni storil. Na koncu se je vse skupaj končalo s predajo Brazilke v drugi rundi.

O enostranskosti obračuna, ki bi lahko imel precej hujše posledice, priča podatek, da je Ševčenkova podelila 230 udarcev, njena nasprotnica le 3. Končni izid je bil neizbežen od prve sekunde, iz tabora poraženke pa so kasneje sporočili, da je že uvodoma utrpela hudo poškodbo.

"V prvi rundi je strgala meniskus in sprednjo križno vez, od takrat je šlo vse samo še navzdol," je po porazu sporočil predstavnik Cachoeirove.

Po dvoboju se je oglasil predsednik UFC-ja Dana White in ostro obsodil nestrokovno delo sodnika, ki bi tekmovalko moral zaščititi, vendar tega ni storil. White prav tako apelira na pristojne organe, naj Yamasakiju prepovejo nadaljnje udejstvovanje v oktagonu. 

"Počaščen sem, da te imamo v UFC-ju," je poraženko nagovoril White. "Na žalost je naloga sodnika, da te zaščiti, vendar Mario tega NI STORIL. To ni njegova prva ostudna predstava v oktagonu. Upam, da bo sodniška komisija reagirala in poskrbela, da ta človek po tej nesposobni in grozljivi predstavi nikoli več ne bo stopil v oktagon," je dodal White.

"Najslabši sodnik v zgodovini športa," je zapisal analitik Yves Edwards, nestrokovno sojenje pa je javno obsodil tudi izvršni direktor tekmovanja David Shaw, ki je obljubil, da se kaj takšnega ne bo več ponovilo.

Yamasaki se na udaru kritik ni znašel prvič. Lani se je javno opravičil, ker ni pravočasno zaustavil dvoboja med Derrickom Lewisom in Travisom Browneom. Yamasaki je takrat dopustil, da je Lewis udrihal po obrazu nemočnega Brownea, ki se ni več mogel braniti. "Moral bi prej prekiniti dvoboj. Težko je vsem ugoditi, trudim se po najboljših močeh," je takrat dejal.

Komentarjev 4
  • Lavdan 16:22 05.februar 2018.

    Vse te pobijalske "športe" bi morali že zdavnaj prepovedati.

  • Avatar Zala
    Zala 14:18 05.februar 2018.

    Kaj so to sploh še ženske?

  • supreme 11:58 05.februar 2018.

    Mogoce je pa bil podkupljen pa ni dobro razumel navodil...

Sorodne novice