Šport
843 ogledov

Takšna oblačila bodo nosili naši olimpijci v Tokiu

Olimpijske igre Tokio 2020, slovenska reprezentanca Reševalni pas/Twitter
OKS je predstavil kolekcijo oblačil za Tokio 2020

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes, ko bi se v normalnih razmerah morale začeti olimpijske igre v Tokiu, predstavil kolekcijo oblačil za igre, ki bodo po novem leta 2021.

Kot so sporočili iz OKS, so se za predstavitev odločili na dan, ko bi morali športniki v tej opremi začeti olimpijske boje. Zdaj imajo zaradi zdravstvenih razmer na voljo leto dni več časa za pripravo, že zdaj pa vedo, v kakšnih oblačilih bodo nastopali.

Uradni opremljevalec slovenskih olimpijskih reprezentanc ostaja podjetje PEAK, oblikovalec pa je tudi tokrat Sandi Murovec. "Oblikovanje vsakokratne olimpijske kolekcije je inspiracija že sama po sebi. Gre za absolutno največjo športno manifestacijo, ki predstavlja multidimenzionalni višek vseh vpletenih. Skušam najti prava razmerja med obliko, identiteto slovenskega športnika, navijačem, slovenskimi športnimi barvami, funkcionalnostjo in, če je le možno, tudi pridihom identitete prireditelja," je o izzivih ustvarjanja olimpijske kolekcije dejal njen avtor.

Olimpijska kolekcija za ciklus Tokio 2020 in Peking 2022 se od prejšnje razlikuje v tem, da je letošnji več kontrasta z dodajanjem sekundarne temnomodre barve. Ob sicer zaščitenih slovenskih športnih barvah, ki jih mora oblikovalec v določenih razmerjih uporabiti, kolekcija tako deluje še bolj samozavestno, športno elegantno, manj kričeče, a še vedno dovolj in predvsem hitro prepoznavno, so pojasnili v OKS.

Murovec je kot artikel, ki bo verjetno najbolj priljubljen, ob ostalih izstopajočih, kot so bombažna trenirka, jopa s kapuco ali pa dolga bunda za prosti čas, izpostavil posebno navijaško majico, za katero je prepričan, da bo hit kolekcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice