Šport
4684 ogledov

Tande opisal trenutke po prebujenju v UKC Ljubljana

tande Print Screen
Norveški skakalec je v intervjuju za norveško smučarsko zvezo spregovoril o prvih trenutkih po prebujenju iz umetne kome.

Daniela Andreja Tandeja so po hudem padcu v poskusni seriji tekme na letalnici v Planici prepeljali v UKC Ljubljana, kjer je naslednje tri dni ostal v umetni komi. 

V tem času sta v Slovenijo pripotovali njegovo dekle in mama, ki sta lahko le nemočno opazovali nadaljnji potek dogodkov. Kot se je izkazalo, je Tande poleg zloma ključnice utrpel tudi štiri možganske krvavitve, kar pa mu na srečo ni pustilo trajnih posledic.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ko se je po treh dneh prebudil iz umetne kome, je bilo olajšanje neizmerno. "Ko sem se zavedel, sta bili mama in dekle v bolnišnici v Ljubljani. Občutek sem imel, da vem, zakaj sem tam. Možno, da mi je to kdo povedal, vendar se tega ne spomnim," je razkril 27-letnik.

daniel andre tande Posledice padca Šport Tande utrpel štiri možganske krvavitve

"Navzočnost mame in dekleta mi je pomenila ogromno. Ko sem ju prvič ugledal, so solze tekle v potokih. Po prebujenju iz kome ni lahko razumeti vseh zapletenih informacij o zdravstvenem stanju, a ob pomoči ljudi, ki jih imam rad, mi je bilo precej lažje," je povedal Norvežan, ki se padca na spomni, pravi pa, da že komaj čaka vrnitev na skakalnico.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.