Šport
324 ogledov

Tekmovalne vrste zapustila dva Slovenca

Jure Golčer Dirka po Sloveniji Anže Petkovšek Jure Golčer
Kontinentalna ekipa Adria Mobil bo pred novo kolesarsko sezono močno pomladila svojo ekipo.

Glavni razlog za pomladitev moštva je tekmovalno slovo dveh veteranov, nekdanjih reprezentantov, Štajercev, Jureta Golčerja in Gregorja Gazvode.

Spremembe v ekipi so se že dolgo napovedovale, še posebej ob napovedani upokojitvi Golčerja, zmagovalca dirke po Sloveniji v sezoni 2008 ter državnega prvaka v cestnem kolesarjenju iz leta 2006. Pri štiridesetih je čas za slovo od poklicnega kolesarstva, pravzaprav je malo kolesarjev, ki jim uspe dirkati več kot četrt stoletja.

"Kolesarstvo je bilo ogromen del mojega življenja od 14. leta naprej. V tem času sem videl velik del sveta ter spoznal dosti ljudi, tudi prijateljev za življenje. Ker je kolesarstvo šport, ki zahteva celotnega človeka, stoodstotno predanega in velikokrat sebičnega, kar je pri mojih letih vedno težje, sem se že nekaj let boril z odločitvijo o koncu kariere. In letos je prišel ta trenutek. Ko se ozrem nazaj, nisem bil vesel samo svojih zmag in uspehov, ampak tudi dosežkov svojih kolegov, ki sem jim vedno pomagal po najboljših močeh. Rad bi se zahvalil vsem ljudem in ekipam, za katere sem tekmoval, vse od mojih začetkov v gorskem kolesarstvu do Adrie Mobila, kjer so mi omogočili, da končam kariero na način in ob času, ko si sam želim. Ne bom se pa še upokojil, ampak bom začel delati v zobozdravstveni ordinaciji. Ob tem bom vedno našel čas za kolo in bom še naprej navijal za kolesarstvo," je ob slovesu dejal Golčer.

gazvoda_gregor_pp | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Gazvoda ni zmagal na slovenski pentlji, je pa leta 2011 slavil na dirki okoli jezera Qinghai na Kitajskem, večkrat pa se je dokazal tudi v vožnji na čas. Zdaj mu bolj kot profesionalno kolesarstvo diši vonj po odlični kavi, skupaj z življenjsko sopotnico sta namreč ustanovila znamko Coffee Iconic.

"Vodstvo kluba se zahvaljuje obema kolesarjema za vso predanost in borbenost ter izreden prispevek k številnim zgodovinskim uspehom. Ob tem pa še dodajmo, da kluba le ne bodo čisto prevzeli mladi, saj v ekipi med drugim ostaja hrvaški prvak Radoslav Rogina, ki se po letih bliža Golčerju, a zadnje v dirkanju še ni rekel," so sporočili iz kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.