Šport
19277 ogledov

Bolečine med nogama: "Lahko uganete, kaj mi je zmrznilo!"

Remi Lindholm Profimedia

Olimpijski smučarski teki v moški konkurenci so se tudi v Pekingu po tradiciji zaključili z najdaljšo preizkušnjo, a so organizatorji razdaljo s 50 kilometrov skrajšali na 30 km zaradi strupeno mrzlega vremena. A tudi to ni pretirano pomagalo Fincu Remiju Lindholmu, ki je po tekmi poreboval topli obkladek na še posebej občutljivem delu telesa.

Lindholm je na progi, ki jo je bičal mrzel veter, prebil nekaj manj kot uro in 16 minut, drugič v karieri pa mu je zamrznil penis. Podobno se mu je zgodilo lani na domači preizkušnji v Ruki.

"Lahko uganete kateri del je bil zamrznjen, ko sem končal nastop... To je bilo ena najbolj groznih tekem v karieri," je finskim medijem povedal Lindholm in dodal: "Komaj sem prišel do konca."

Neža Žerjav "Čisto vseeno je!" Šport Slovenski tabor ne more razumeti kontroverzne odločitve vodstva tekmovanja

Prireditelji, ki so se bali prav ozeblin, so sobotno preizkušnjo najprej časovno prestavili za uro, nato pa za 20 kilometrov tudi skrajšali. Tanka smučarska oblačila so nudila le malo zaščite.

Finec je razložil, da si je pomagal s toplimi obkladki. "Ko so se deli telesa po koncu tekme nekoliko ogreli, je bila bolečina neznosna," je zaključil Lindholm.

Remi Lindholm | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice