Šport
14022 ogledov

Tragedija pretresla ZDA! Zvezdnik preminil pri vsega 38 letih

Marion Barber Profimedia
Preminil je nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa, ki je nastopil celo na Pro Bowlu (tekma vseh zvezd).

V mestu Frisco v zvezni državi Teksas so v enem izmed stanovanj odkrili truplo 38-letnega Mariona Barberja III, nekdanjega tekača NFL ekipe Dallas Cowboys. Po prvih informacijah naj ne bi bilo nobenih sledi o nasilni smrti.

Barber je v najmočnejši ligi ameriškega nogometa na svetu nastopal 7 sezon (kar je zelo spodobna dolžina kariere za "running backa"), šest let je igral za Dallas, medtem ko je svojo zadnjo sezono preživel pri Chicago Bears.

Tekom svoje kariere je "The Barbarian" s tekom zbral 4780 jardov ter dosegel 53 touchdownov, dodatnih 1330 jardov in 6 touchdownov pa je dosegel po ujetih podajah.

Svojo najuspešnejšo sezono je imel leta 2007, ko je povprečno na poizkus dosegal 4,8 jarde, na koncu pa mu je vsega 25 jardov zmanjkalo do magične meje 1000 jardov, v nasprotnikovi končni coni pa se je znašel desetkrat. Tega leta je bil tudi izbran na Pro Bowl.

"Zaradi tragične smrti Mariona Barberja se nam lomi srce. Bil je igralec stare šole, čvrst nogometaš z željo, da vedno pribori nov prvi poizkus. Imel je resnično strast do igre in ljubezen do vseh svojih soigralcev in trenerjev. V naših srcih nosimo njegovo družino in prijatelje tekom teh težkih časov," so sporočili iz ekipe Dallas Cowboys, pri kateri je pustil najglobji vtis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice