Šport
430 ogledov

Največji vseh časov končal športno pot!

Tom Brady Reševalni pas/Twitter
Tom Brady se je odločil za konec kariere.

Legendarni podajalec v ligi ameriškega nogometa NFL Tom Brady se je odločil za konec kariere, poroča ameriška mreža ESPN, ki se sklicuje na vire blizu 44-letnega Bradyja.

Ta je večino kariere igral za ekipo New England Patriots, zadnji dve sezoni pa je bil pri Tampa Bay Buccaneers. Skupno je osvojil rekordnih sedem naslovov prvaka v ligi NFL.

V bogati karieri je Brady poskrbel za številne rekorde, ljubitelji in poznavalci ameriškega nogometa pa ga označujejo za najboljšega vseh časov.

V 22-letni karieri je bil Brady ob sedmih naslovih prvaka med drugim petkrat najkoristnejši igralec finala, trikrat najkoristnejši igralec lige, 15-krat pa je bil izbran na tekmo zvezd (Pro Bowl).

Ob tem je s 624 podajami za touchdown vodilni na večni lestvici podajalcev, prav tako je vodilni po številu podanih jardov (84.520), zaključenih podajah (7.236), izborih na Pro Bowl, rekorder pa je tudi po številu zmag, zbral jih je 243.

Je edini podajalec v zgodovini, ki je osvojil Super Bowl v treh različnih desetletjih, je najstarejši podajalec z zmago na Super Bowlu (43), kot tudi najstarejši MVP Super Bowla (43). Je tudi najstarejši igralec, ki je bil izbran za MVP-ja lige (40).

Kar petkrat je sezono končal kot podajalec z največ touchdowni, štirikrat pa z največ jardi. Dvakrat je imel na koncu sezone najvišjo oceno izmed podajalcev, kot tudi odstotek zaključenih podaj.

Brady je po univerzitetni karieri, ko je igral za Michigan med letoma 1996 in 1999, v ligo NFL vstopil šele kot 199. izbrani igralec na naboru leta 2000.

Kljub temu je takoj opozoril nase in nato osvojil šest naslovov z New Englandom (2001, 2003, 2004, 2014, 2016, 2018), prav tako pa je bil prvak tudi s Tampo (2020).

Pred dnevi pa se je poslovil še eden tistih, ki ga čaka v prihodnosti sprejem v hram slavnih, in sicer dolgoletni podajalec ekipe Pittsburgh Steelers Ben Roethlisberger. Devetintridesetletnik je celo kariero, od 2004 do letos igral za Jeklarje, dvakrat je bil z njim tudi prvak lige.

Ben Roethlisberger Po 18 letih Šport Veliki ameriški šampion zaključil športno pot
Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 11:20 30.januar 2022.

    Slovenci se ne zavedamo statusa, ki ga v ZDA uživata ameriški nogomet in Tom Brady. Verjetno je Tom Brady večja ikona od LeBrona Jamesa. Na igrišču je spisal veliko neverjetnih zgodb, ko je svoja moštva z nemogočimi akcijami iz zaostankov ...prikaži več popeljal v zmage. Ljubljenec navijačev in medijev, zato takšen cirkus.

Sorodne novice