Šport
2629 ogledov

Tragedijam v ringu ni videti konca, tokrat preminila 26-letna borka

Sai Aletaha Reševalni pas/Twitter
Borka je preminila dan po usodnem dvoboju.

Nova tragedija je prizadela svet borilnih veščin. Na amaterski prireditvi "Fast and Furious" v Veliki Britaniji je MMA borka Sai Aletaha po koncu svojega dvoboja končala v bolnišnici zaradi poškodb, ki jih je utrpela v ringu, dan kasneje pa so iz bolnišnice v Southamptonu sporočili, da je nesrečna borka tragično preminila.

Po poročanju Daily Maila naj bi Aletaha umrla zaradi možganskih poškodb. Britanka iranskih korenin je sicer bila študentka industijskega dizajna ter tehnologije, medtem ko so bile borilne veščine, kjer je tekmovala v kategoriji do 54 kilogramov, njena strast.

"Vsi tekmovalci se zavedajo, da obstaja možnost poškodb, to kar se je pripetilo tokrat, pa se ne zgodi vsaj v 99,9 % primerov. Toda tudi to se lahko zgodi. Mi sicer poizkušamo ustvariti čim varnejši ambient, za katerega pred in po borbi skrbi zdravniška služba ter naša izkušena ekipa. Na nobeni izmed naših dosedanjih 19 prireditev ni bilo napak, kar se tiče varnosti.
Naše misli so z njeno družino ter prijatelji," 
so po tragediji zapisali organizatorji.

"Z obžalovanjem vas obveščamo, da je po borbi članica našega kluba utrpela poškodbe, zaradi katerih se je znašla v kritičnem stanju, iz katerega si ni več opomogla. Sai Aletaha je bila naša draga članica ter čudovita oseba, ki je bila športu predana s 110 %," pa so zapisali pri klubu borilnih veščin, katerega članica je bila Aletaha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice