Šport
16 ogledov

''Ukrajinci bi včasih potrebovali dve žogi''

(Slovenija - Švica) rokomet reprezentanca kvalifikacije sp 2015 Simon Maljevac
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnjih popoldanskih urah prispela v Zaporožje, kjer jo dan kasneje čaka druga kvalifikacijska tekma za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015.

Pot v vzhodno Evropo zavoljo dobrih letalskih povezav iz Zagreba do Dunaja in Dnipropetrovskaniti ni bila pretirano dolga, je pa bila zelo naporna in stresna.

Slovenski rokometaši so se iz svojega tradicionalnega tabora v Zrečah namreč z avtobusom proti hrvaški prestolnici odpravili ob 4.45, že po nekaj kilometrih vožnje pa so se za las izognili prometni nesreči na avtocestnem odseku med Tepanjem in Mariborom. A ta silno neprijeten dogodek ni vznemiril slovenske rokometne ekspedicije, večina ga niti ni opazila, saj je na neudobnih sedežih skušala nadoknaditi zelo kratko noč.

Slovenci po nove točke

Slovenski rokometaši ne skrivajo, da so po velenjski zmagi nad Švicarji s 33:30 odločeni, da v Zaporožju osvojijo drugi par točk in se še bolj približajo svojemu primarnemu cilju - junijskima dodatnima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Slovenija bo dodatni tekmi igrala le v primeru prvega mesta v skupini 3, na nasprotni strani igrišča pa ji bo sredi prihodnjega leta stala ena od izbranih vrst, ki bo na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Danskem uvrstila med petim in dvanajstim mestom.

Razgor zapolnil krilni položaj

Slovenija je na izjemno pomembno tekmo v Zaporožje prispela brez treh nosilcev igre. Urošu Zormanu, ki je zavoljo poškodbe gležnja manjkal že na velenjski tekmi, sta se na seznamu manjkajočih pridružila tudi Jure Dolenec in Jure Dobelšek. Prvi bo nedeljsko akcijo izpustil zaradi rojstva prvorojenca, drugi pa si je na treningu poškodoval stegensko mišico. Nastalo vrzel na krilnem položaju bo zapolnil Simon Razgor, na zunanjem položaju pa David Miklavčič.

"V Ukrajino smo prišli oslabljeni, a to ni zmotilo našega ritma priprav za dvoboj. Nastalo kadrovsko vrzel bodo pač morali zapolniti drugi igralci in se prilagoditi novim okoliščinam," je bil pragmatičen selektor Boris Denić in dodal: "Ukrajinci iz leta v leto napredujejo, številni njihovi igralci nastopajo v ligi prvakov, ki so garancija za težke in kakovostne tekme. Zavoljo tega moramo tekmo začeti brez kančka podcenjevanja, vseh šestdeset minut moramo biti pri stvari."

Škof: ''Ukrajinci niso več tako počasni''

Na sredini tekmi s Švico sta "dolžnika" ostala vratarja Gorazd Škof in Primož Prošt. "Ukrajinci niso več tako počasni, igrajo veliko bolj agilno, na njihovem repertoarju so tudi nasprotni protinapadi in hitro izvajanje žoge na sredini igrišča. Ukrajina se kadrovsko morda ni toliko spremenila, zato pa se je njena igra," je o ukrajinski reprezentanci dejal vratar Škof in dodal: "Na posnetkih smo videli vse slabosti in kakovosti ukrajinskih rokometašev. Menim, da jih je moč lepo umiriti, predvsem njihove zunanje igralce, ki imajo zelo radi žogo. Če se pošalim, občasno bi potrebovali kar dve žogi."

"Na poškodbe nimamo vpliva, a verjamem, da imamo alternativne rešitve za Zormana, Dolenca in Dobelška. V naši ekipi je 16 igralcev, ki so sposobni prevzeti odgovornost na svoja ramena, pa tudi naša igra sloni na izmenjavi igralcev. V primerjavi s prvo kvalifikacijsko tekmo s Švicarji pričakujem bolj mirno tekmo, prepričan sem, da bo tudi učinek vratarjev na nedeljskem dvoboju izdatnejši, kot je bil na nedavni tekmi v Velenju," je še na koncu dodal Škof.

Pravico v tukajšnji zastareli palači športov - Evropska rokometna zveza je Zaporožju sicer prepovedala, da v njej gosti tekme v Ligi prvakov - bosta delila Čeha Vaclav Horaček in Jiri Novotny, delegat pa bo Srb Stevan Popov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.