Šport
702 ogledov

V Las Vegasu se je ponoči pisala boksarska zgodovina

Saul Alvarez Profimedia
Mehičan do izjemnega podviga.

Mehiški boksarski zvezdnik Saul Alvarez z vzdevkom Canelo (cimet) se je v Las Vegasu vpisal v boksarsko zgodovino, potem ko je premagal Američana Caleba Planta in postal prvi nesporni prvak supersrednje težnostne boksarske kategorije v štirih verzijah.

Mehičan je v 11. rundi Plantu zadal nokavt in tako v manj kot enem letu združil naslove svetovnega prvaka po vseh štirih najpomembnejših verzijah WBA, WBC, WBO in IBF. V obdobju štirih pasov, po letu 1988, je Alvarez postal prvi Mehičan in prvi boksar v svoji kategoriji, skupno pa šesti, ki se lahko pohvali s tem uspehom, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Ni bilo lahko priti do sem. Z ekipo sem prišel res daleč. Ta zmaga je namenjena vsem, predvsem Mehiki. Uspelo nam je. Samo šest nas je," je bil po koncu dvoboja vesel 31-letnik.

Mehičan je Američana v 11. rundi dvakrat spravil na tla, najprej z levim krošejem, potem pa še z desnim aperkatom. Plant je vstal, a ni bil stabilen, potem pa ga je 1:05 minute pred iztekom runde Mehičan dokončno prikoval na tla.

Saul Alvarez | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moralo se je tako končati. Že tako je bil zelo načet. Drugače pa vse spoštovanje Calebu Plantu, zelo težko se je boriti z njim, ima veliko odlik. Želel je nadaljevati. Dejal sem mu, da to ni nobena sramota. Seveda pa sem jaz zmagal," je dejal Canelo.

Alvarez ima zdaj 57 zmag (39 z nokavtom), en poraz in dva neodločena izida, medtem ko je 29-letni Plant po 21 zmagah (12 z nokavtom) prvič izgubil.

Mehičan je pasova po verzijah WBA in WBC osvojil z zmago nad Britancem Callumom Smithom decembra 2020. Februarja ju je potem ohranil z zmago nad Turkom Avnijem Yildirimom, pred šestimi meseci pa je za pas po verziji WBO premagal še Britanca Billyja Joeja Saundersa.

Saul Alvarez | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice