Šport
14515 ogledov

V San Franciscu besni: "Hrvat nas je okradel zmage na Super Bowlu!"

Bill Vinovich Profimedia
Navijači ekipe San Francisco 49ers se še vedno ne morejo pomiriti z odločitvijo, ki jo je sprejel glavni sodnik tekme.

"Po pregledu posnetka ostajamo pri odločitvi sprejeti na terenu," so bile besede Billa Vinovicha, sodnika hrvaških korenin, ki je svojo odločitvijo praktično odločil Super Bowl 54 v Miamiju.

Super Bowl LIV Super Bowl LIV Šport Preobrat za konec 50 let čakanja, ob polčasu navdušen tudi Dončić

Podajalec ekipe Kansas City Chiefs Patrick Mahomes je namreč manj kot tri minute pred koncem tekme na petih jardih pred nasprotnikovo končno cono našel svojega tekača Damiena Williamsa, ki je, še tik preden bi zapustil igrišče, iztegnil roke ter z žogo prečkal črto nasprotnikove končne cone.

Super Bowl | Avtor: Profimedia Profimedia

Odločali so milimetri, sodnik pa je dvignil roke v zrak ter dosodil touchdown za 23:20 ter epski preobrat Kansas Cityja. Toda vsak touchdown morajo sodniki še preveriti z video posnetkom, tu pa se je zakompliciralo, saj je resnično bilo zelo težko ugotoviti, ali je žoga prečkala črto končne cone še preden je igralec stopil izven igrišča.

V središču pozornosti se je tako znašel sodnik hrvaških korenin, ki je potrdil prvotno sodniško odločitev. Izkazalo se je, da je šlo za ključni trenutek tekme, na kateri so 49ers vodili celo z 20:10, a na koncu po še enem prejetem touchdownu izgubili z 20:31.

Navijači San Francisca se tako še nekaj dni po sami tekmi niso pomirili in so besni zaradi ključne sodniške odločitve, saj so prepričani, da Williams ni dosegel touchdowna.

Potrebno je omeniti, da iz samega posnetka resnično skorajda ni bilo razvidno, ali je touchdown, ali ne, v takšnem primeru, če nima nedvomnega dokaza v nasprotno, pa mora po pregledu posnetka obstati prvotna sodniška odločitev, tako da je Vinovich vsekakor sprejel pravilno odločitev.

Glavnega sodnika tekme so sicer navijači 49ersov na spletu označili za slepega, toda resnica je, da je ekipi San Francisca sodnik še najmanj kriv za poraz. 49ers so imeli namreč dve posesti žoge prednosti ter napad, da dokončajo nasprotnika, a so Kansasu dopustili, da se vrne v tekmo. Lahko se še tako spravljajo na Vinovicha, krivi so si popolnoma sami.

Donald Trump Po Super Bowlu Šport Odgovor Trumpu: Bolje, da se ne mešaš v stvari, ki jih ne razumeš shakira Spletni hit Šport Tudi Dončića razvnel jezik vroče Shakire superbowl Magazin Zvezda super bowla hčerka Jennifer Lopez
Komentarjev 5
  • rocono 08:21 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brekimil 04:51 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • nimbcirria 02:05 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks