Šport
835 ogledov

Velik preobrat v boksarski sagi: Usik spregledal Furyjev blef

Tyson Fury Profimedia
Spopad dveh težkokategornikov za združitev vseh pasov je samo še vprašanje časa.

Tyson Fury in Oleksandr Usik sta, kot kaže, uskladila pogoje za enega najtežje pričakovanih boksarskih obračunov zadnjih let.

Zmagovalec dvoboja med Britancem, prvakom po verziji WBC, in Ukrajincem, prvakom po verzijah IBF, WBA in WBO, bo postal prvi nesporni prvak težke kategorije po Lennoxu Lewisu leta 1999.

Boksarska poslastica je bila najavljena že v zaključku lanskega leta, a so pogovori zašli v slepo ulico, ker se obe strani nista uspeli zediniti glede razdelitve honorarja. V Usikovem taboru so sprva predlagali delitev 50-50, kar je Fury gladko zavrnil. Drugi predlog je bila delitev 60-40 v korist zmagovalca, vendar tudi to ni zadostilo Britančevim apetitom. 

Usikov agent Alex Krassyuk je pred dnevi potožil, da Furyjeva lakomnost onemogoča sklenitev dogovora in da je izvedba dvoboja v tem trenutku nemogoča.

Povedal je tudi, da bodo v primeru, če Britanec ne bo popustil v svojih zahtevah, pobrali šampionske pasove ter ugodili zahtevam organizacije WBA s priredbo dvoboja z izzivalcem Danielom Duboisom.

Tyson Fury Nič od spektakla? Šport Obtožbe na račun Furyja: "Kadar se boksar noče boriti, začne ..."

Zdaj pa je zgodba dobila nepričakovan preobrat.

Potem ko je Usikova ekipa namignila, da se Fury izogiba dvoboju z Ukrajincem, je britanski šampion prekinil svoj molk in kar prek družbenih omrežij posredoval svojo zadnjo ponudbo.

Fury zahteva delitev 70-30 v svojo korist, pri čemer ni pomembno, kdo od njiju bo ring zapustil kot zmagovalec.

"Sicer se lahko boriš z Duboisom za dva milijona. Če bi rad zaslužil konkreten denar, potem stopi v ring z 'romskim kraljem', Z vsakim dnem ti bom od 30 odstotkov odštel še en odstotek, dokler ne boš sprejel. Tik tak, pi*ke." je bil jasen 34-letnik.

Tyson Fury | Avtor: Epa Epa

Če je bilo Furyjevo sporočilo mišljeno kot provokacija, se je neporaženi boksar uštel, saj je Usik nepričakovano 'klical njegov blef'. A pod določenimi pogoji.

Usik se bo zadovoljil s 30%, če bo njegov tekmec daroval milijon funtov za pomoč Ukrajincem. To pa še ni vse. Za vsak dan, ko bo Fury odlašal z dogovorom, bo moral Ukrajincem nameniti še en odstotek svojega honorarja.

"Ti samo podpiši pogodbo," je na Usikove zahteve odgovoril Britanec in ga v svojem slogu zasul z žaljivkami.

Usikov odvetnik je za Reuters potrdil, da sta se boksarja dogovorila za delitev 70-30 v Furyjevo korist.

Oleksander Usik | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice