Šport
48 ogledov

Visok poraz Pingvinov

minnesota wild Profimedias
V noči na soboto so v ligi NHL kar enajst tekem.

Prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins so tokrat v severnoameriški hokejski ligi gostovali v St. Paulu pri ekipi Minnesota Wild in doživeli visok poraz. Gostitelji so dosegli prepričljivo zmago s 6:2; Charlie Coyle in Nino Niederreiter sta vsak k zmagi prispevala po dva zadetka.

Anaheim Ducks so z 2:3 v domači dvorani Arrowhead Pond izgubili proti Chicago Blackhawks, v odsotnosti kapetana Jonathana Toewsa je bil junak večera Patrick Kane, ki je dosegel gol in podajo. Vodilna ekipa zahodne konference Chicago je vse od marca 2013 tako zbrala že pet zaporednih zmag v Anaheimu.

"To sta za nas dve veliki točki proti odlični ekipi, in to še brez našega najpomembnejšega igralca. Lahko smo ponosni nase," je po tekmi dejal Kane. Po enkrat sta zadela Artem Anisimov in Ryan Hartman. Za račke, ki so pet domačih tekem končali s tremi zaporednimi porazi, sta zadela Nick Ritchie in Jakob Silfverberg, vratar John Gibson pa je zaustavil 22 strelov. Hokejisti Anaheima so že vajeni frustracij po tekmah s Chicagom, ki jih je leta 2015 izločil v finalu zahodne konference po nepozabni sedmi tekmi.

Philadelphia Flyers so z 2:3 klonili proti New York Rangers, ki na vzodu zaostajajo le za Montreal Canadiens. San Jose Sharks so s 3:2 ugnali New York Islanders, Washington Capitals pa s 3:1 Buffalo Sabres. Tekma Nashville Predators - Winnipeg Jets se je končala s 5:1 za predatorje, Boston Bruins pa so z 1:2 klonili proti Calgary Flames.

Tampa Bay Lightning so prav tako izgubili na domačem ledu; s 5:3 so bili boljši gosti iz Columbusa. New Jersey Devils so po podaljšku klonili proti Detroit Red Wings s 4:5, Dallas Stars pa so z 2:1 odpravili Vancouver Canucks. Kazenski streli so odločili tekmo med najslabšo ekipo zahodne konference Arizona Coyotes ter Edmonton Oilers. Več spretnosti (in sreče) so imeli gostitelji, ki so zmagali s 3:2.

LA čaka na Chicago

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki se je v noči na petek proti otočanom uspešno vrnil na led po petih tekmah premora zaradi poškodbe zapestja, so počivali ob zahvalnem dnevu, v soboto oziroma noči na nedeljo po srednjeevropskem času pa v goste v Staples Center prihajajo Chicago Blackhawks.

NHL, izidi:

Philadelphia Flyers - New York Rangers 2:3
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 2:3
San Jose Sharks - New York Islanders 3:2
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 6:2
Washington Capitals - Buffalo Sabres 3:1
Nashville Predators - Winnipeg Jets 5:1
Boston Bruins - Calgary Flames 1:2
Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 3:5
New Jersey Devils - Detroit Red Wings 4:5*
Dallas Stars - Vancouver Canucks 2:1
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 3:2**

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.