Šport > Zimski športi
11441 ogledov

Direktor svetovnega pokala potrdil, razmišljajo o revolucionarni novosti

Planica 2024, Domen Prevc Saša Despot
Obetajo se nove spremembe na področju opreme.

S finalom v Planici se je pred slabima dvema tednoma zaključila sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, vodilni možje tekmovanja pa so se že ozrli proti novi sezoni, v kateri bi ponovno lahko doživeli nekaj sprememb.

Skakalci so sicer že navajeni, da se pravila glede opreme spreminjajo iz sezone v sezono, tokrat pa je direktor svetovnega pokala Sandro Pertile za poljske medije potrdil, da se spogledujejo z eno izmed bolj radikalnih idej ,,,

Pertile je tako razkril, da so se na sestankih vodilnih mož po zaključku sezone začeli spogledovati z idejo, da bi omejili in zmanjšali število dresov, ki bi jih imel tekmovalec na voljo v celotni sezoni.

"Resno smo začeli razmišljati, da bi uvedli omejitev števila dresov na posameznega tekmovalca na sezono," je v pogovoru za poljski TVP Sport pojasnil Pertile.

Sandro Pertile | Avtor: Profimedia Profimedia

Potem ko naj bi določeni tekmovalci najbogatejših skakalnih nacij na sezono zamenjali tudi do 40 dresov, bi bili po novem na sezono omejeni na zgolj osem do deset dresov, odvisno od končnega dogovora.

Z uvedbo tega pravila želijo vodilni možje svetovnega pokala nekoliko zmanjšati razlike med najbogatejšimi in nekoliko revnejšimi tekmovalnimi nacijami.

Novo revulicionarno pravilo zaenkrat še ni sprejeto, se bodo pa s to idejo resno spogledovali komisije smučarskih skokov na svojih tradicionalnih spomladanskih sestankih med obema sezonama.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice