Šport > Zimski športi
29244 ogledov

Prvi mož skokov komentiral Prevca in se obregnil ob Planico

Peter Prevc Profimedia
Prvi mož smučarskih skokov je potegnil črto pod nedavno končano sezono svetovnega pokala.

Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandro Pertile je v intervjuju za Skijumping.pl strnil vtise po koncu 45. sezoni svetovnega pokala, ki se je zaključila s tradicionalnim sspektaklom v dolini pod Poncami, ob robu katerega je športno kariero sklenil naš najboljši skakalec Peter Prevc.

"Za nami je še ena dolga in naporna sezona. Kot že običajno smo začeli novembra v Ruki ter prepotovali Evropo, ZDA in Japonsko, sezono pa sklenili s finalom v Planici. Mislim, da je bila sezona uspešna. Izpeljali smo vsa tekmovanja na koledarju, zanimive tekme so se vrstile iz tedna v teden. Mislim, da je bilo navijačem in športnikom všeč," je ocenil Pertile.

Dotaknil se je tudi upokojitve slovenskega šampiona in priznal, da njegove odločitve za slovo pri 31 letih ni pričakoval. Ob tem je nekdanjega zmagovalca skupnega seštevka označil za enega največjih ambasadorjev tega športa.

Peter Prevc Težka naloga Šport Prevc brez olepševanja: "Niki gre zdaj to zares na živce"

"Upokojitev Petra Prevca," je ob vprašanju, kaj ga je v nedavno končani sezoni najbolj presenetilo, izstrelil Pertile.

"Lani je utrpel resno poškodbo med svetovnim prvenstvom v Planici, nato pa je poleti počasi okreval. Pozimi je vseskozi skakal na visokem nivoju. Njegova odločitev me je presenetila. Peter je bil velik ambasador našega športa," je dodal.

Sandro Pertile | Avtor: Profimedia Profimedia

Osvetlil je tudi nekatere pozitivne in negativne plati pretekle sezone. Najbolj ga veseli, da so skoki so razliko od alpskega smučanja, kjer so tekme odpadale kot po tekočem traku, relativno uspešno krmarili skozi vremenske izzive, nekoliko manj zadovoljen pa je bil nad dogodki v Planici, kjer jo je ob padcih skupilo več skakalcev.

Planica 2024, Timi Zajc Takšno je stanje Šport Timi Zajc po obisku bolnišnice razkril težo poškodb Planica 2024, Anže Lanišek Planica obnemela Šport Lanišek razkril pravi razlog za grozljiv padec in kako hude so poškodbe

"Najboj pozitivno je dejstvo, da smo kljub zahtevnim razmeram in vremenu uspeli v celoti izpeljati koledar. Veter in visoke temperature so bile naš redni spremljevalec že od sredine januarja. To nam je predstavljajo dodaten izziv. Iz tega razloga sem vesel, da nam je skupaj z oranizatorji, žirijami in ekipami uspelo sezono spraviti pod streho," je povedal.

"Kar zadeva negativno, bi izpostavil padce in poškodbe med finalom v Planici. Preveč jih je bilo. Treba bo ugotoviti, zakaj je od tega prišlo. Verjetno je šlo za skupek različnih dejavnikov, kot so hitrost, utrujenost, priprava letalnice v ekstremnih pogojih, pomanjkanje koncentrancije. Vse to je bržkone pripomoglo k padcem. Na tem bomo morali še delati," je sklenil prvi mož skokov.

daniel andre tande Zaskrbljujoče Šport Pri skakalni velesili besnijo: "Krivi ste vi in vaši ukrepi"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 12:43 03.april 2024.

    a drugje pa ni bilo padcev?? saj ne odloca planica o zaletih in pogojih skokov. smrdi na iskanje krivca izven sebe in morda celo izlocitev planice?

Sorodne novice