Šport > Zimski športi
4031 ogledov

Finale smučarske sezone odpovedan!

Cortina d'Ampezzo Epa
Mednarodna smučarska zveza ne bo iskala nadomestnega prizorišča.

Italijanski športni medij Gazzetta dello Sport poroča, da je zaključek sezone v alpskem smučanju v italijanski Cortini d'Ampezzo v celoti odpovedan, čeprav je Mednarodna smučarska zveza (Fis) sporočila, da bo dokončno odločitev o izvedbi tekmovanja sporočila v soboto dopoldan.

Vodilni italijanski športni medij navaja dogovor med Fisom in Italijansko smučarsko zvezo (Fisi), ki sta sprejeli odločitev, da se zaradi nevarnosti novega kronavirusa v celoti odpove spored zaključka svetovnega pokala in da nadomestnega prizorišča ne bodo iskali ali določili.

Italijanska zveza je sicer po navedbah italijanskih medijev želela izpeljati zaključek sezone brez gledalcev, a so vsi člani izvršnega odbora Fisa predlog zavrnili.

Mikaela Shiffrin Video Šport Mikaela Shiffrin s čustvenim sporočilom napovedala vrnitev

Tako se bo po njihovih informacijah sezona alpskega smučanja končala naslednji konec tedna v Kranjski Gori, kjer bosta na podkorenski strmini na sporedu tekmi v tehničnih disciplinah za moške, ter v Švedskem Areju, kjer bodo tekmovale ženske.

"Z veliko žalostjo sprejemamo odločitev Fisa," je dejal predsednik Italijanske smučarske zveze Flavio Roda in dodal, da je to velik udarec za svet športa, ki bo imel "velike ekonomske posledice tako za zvezo kot za organizacijski odbor svetovnega prvenstva prihodnje leto".

Na Fis so sprva napovedovali, da bodo pred odločitvijo počakali navodila italijanskih deželnih vlad.

Pokal Vitranc 2019 Svetovni pokal Šport Zelena luč za tekme v Kranjski Gori
Komentarjev 4
 • vegesria 07:43 07.marec 2020.

  www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • inratjae 02:18 07.marec 2020.

  www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • Avatar Issalenka
  Issalenka 00:43 07.marec 2020.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com