Šport > Zimski športi
109 ogledov

Flisarju se ponovno ni izšlo

filip flisar Epa
Filip Flisar se je v Rusiji poslovil v osmini finala.

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je današnjo prvo tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu v Sončni dolini končal že v osmini finala. Mariborčan je v svoji skupini osmine finala zasedel četrto mesto in končal na 27. mestu. Zmagal je Švicar Jonas Lenherr.

Od Flisarja so bili v sedmi od osmih skupin boljši Francoz Arnaud Bovolenta in njegov rojak Francois Place ter Rus Jevgenij Možajev.

Flisar, edini slovenski predstavnik na predzadnjem prizorišču tekem svetovnega pokala v tej sezoni, je v kvalifikacijah za današnjo tekmo v petek vpisal 26. čas, kar ga je danes potisnilo v sedmo skupino osmine finala.

Žal se mu v sončni Rusiji ni izšlo za nastop v četrtfinalu, potem ko je skozi celotno progo vozil na zadnjem mestu v svoji skupini, že ob ciljnem skoku pa je bilo jasno, da se ne bo uspel prebiti med najboljšo šestnajsterico.

Tekmo je tako sklenil na 27. mestu, s tem pa je po Arosi, Montafonu in Inichenu vpisal četrte točke na deveti tekmi v tej sezoni. Prve zmage v sezoni in druge v karieri se je veselil Švicar Jonas Lenherr pred Kanadčanom Kevinom Druryjem in Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom.

V Sončni dolini bo v nedeljo še ena tekma.

Smučarski kros (M), izidi:

1. Jonas Lenherr (Švi)
2. Kevin Drury (Kan)
3. Jean Federic Chapuis (Fra)
4. Francois Place (Fra)
5. Paul Eckert (Nem)
6. Tim Hronek (Nem)
7. Igor Omelin (Rus)
8. Victor Norberg Oehling (Šve)
...
27. Filip Flisar (Slo)

Svetovni pokal:

1. Marc Bichofberger (Švi) 457
2. Jean Frederic Chapuis (Fra) 389
3. Alex Fiva (Švi) 309
4. Sergej Ridzik (Rus) 305
5. Kevin Drury (Kan) 298
...
25. Filip Flisar (Slo) 98

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 11:50 03.marec 2018.

    Dečko naj si poišče eno resno službo