Šport > Zimski športi
4184 ogledov

Lovro Kos padel in ostal brez boja za zlatega orla

Lovro Kos Epa
Smola za najboljšega Slovenca na prvi tekmi v Bischofshofnu. Znova japonska zmaga.

Lovro Kos, ki se je na novoletni turneji boril tudi za skupno uvrstitev na zmagovalni oder, se je v prvi seriji pomeril s Petrom Prevcem in po padcu izgubil dvoboj s starejšim rojakom. Kos je padel ob vožnji v iztek skakalnice. Skočil je sicer do 136 metrov.

Ker nihče od ostalih skakalcev ni preskočil 140 metrov, ga je sicer čakal še drugi nastop, saj mu je to omogočilo pravilo, ki pravi, da se v finale uvrsti tudi skakalec s padcem, ki ima 95 odstotkov daljave vodilnega.

"Za to možnost nisem niti vedel. Bil sem nepozoren ob vožnji," je o svojih možnostih in padcu za nacionalno televizijo dejal 22-letni skakalec, ki ni utrpel poškodb.

Na koncu je za vodilnim Norvežanom Mariusom Lindvikom zaostal za 37 točk. To bi mu sicer prineslo le 45. mesto, a je bil zaradi zgoraj omenjenega pravila uvrščen kot 31. V skupnem seštevku je seveda izgubil tretje mesto, padel je na sedmo.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Lovro Kos | Avtor: Epa Epa

Od Slovencev je bil po prvi seriji sicer najboljši Peter Prevc, ki je zasedel osmo mesto. Poleg njega se je v finalno serije tretje tekme na tokratni novoletni turneji uvrstil le še Timi Zajc kot 22. Ta je sicer izgubil dvoboj proti Avstrijcu Janu Hörlu, vendar je bil njegov skok dovolj dober za uvrstitev med srečne poražence.

Anžeta Laniška, ki je nastopil kot prvi in je imel v sneženju zaradi tega nekoliko slabše pogoje, je premagal Norvežan Daniel Forfang, Žigo Jelarja Japonec Naoki Nakamura, Žaka Mogela pa Poljak Jakub Wolny. Lanišek je zasedel 37., Jelar 45., Mogel pa 50., zadnje mesto.

Kos je v drugo dokazal, da je v dobri formi in z odličnim skokom (138,5 metra) napovedal manjše napredovanje na lestvici.

Dobro je nastopil tudi Zajc, ki je po svojem skoku prevzel vodstvo, Kosa je takrat potisnil na peto mesto. Zajc je bil na koncu celo najboljši Slovenec na tekmi. Prevcu se je namreč drugi nastop povsem ponesrečil, z daljavo 116,5 metra je zaostal tudi za Kosom.  Slovenski skakalci so na koncu osvojili 14., 25. in 28. mesto.

Pred nastopom zadnje četverice sta z enakim izkupičkom točk vodila Avstrijca Hörl in Manuel Fettner, a ju je nato za 7,7 točke ugnal Karl Geiger. Nemca je takoj za tem premagal za 1,6 točke premagal Norvežan Halvor Egner Granerud. Sledila sta le še skoka najboljšega dvojca na turneji.

Rjoju Kobajaši je doskočil pri 137,5 metra, Lindvik pa napada Japonca ni uspel odbiti. Norvežan je skočil dva metra manj in za Kobajašijem, ki je slavil še tretjič zapored, zaostal za 4,7 točke.

V skupnem seštevku ima Kobajaši zdaj 17,9 točke prednosti pred Lindvikom. Kos je sedmi.

V četrtek bo v Bischofshofnu še ena tekma, zadnja na turneji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice