Šport > Zimski športi
2158 ogledov

Meta Hrovat razkrila, kakšne posledice je pustila grozljiva nesreča

Meta Hrovat Epa
Meta Hrovat za TV Slovenija spregovorila o posledicah poškodbe.

Alpska smučarka Meta Hrovat je aprila sporočila, da se po sezoni odsotnosti vrača na bele strmine. O burnih preteklih mesecih, ko je utrpela tudi hudo poškodbo glave, je spregovorila za TV Slovenija. Poškodovala se je med turno smuko, odnesla jo je brez hujših posledic, kljub temu pa jo je poškodba spremenila.

"V popoldanskem času sem velikokrat bolj utrujena, kot sem bila navajena, že tako sem občutljiva na višino in sem zdaj po poškodbi še bolj občutljiva na višino in na meglo, se mi pa vid še izboljšuje," je za TV Slovenija dejala Hrovat po tekmovalnem slovesu Tine Maze najboljša slovenska predstavnica na veleslalomih v ženski konkurenci svetovnega pokala.

Televizija Slovenija je Gorenjko posnela med aktivnostjo v naravi. Med tekmovalnim premorom, potem ko je po najavi tekmovalne upokojitve izpustila celotno preteklo sezono, se je zaljubila v športno plezanje, ki je pri njej postalo del treninga.

"Ko plezaš, je samo to in odmisliš vse preostalo, ker nimaš časa in je vsa koncentracija samo na naslednjem gibu. To se zelo povezuje s smučanjem, kjer se tudi vse dogaja zelo hitro in moraš biti tukaj in zdaj, ker če nisi, si zamudil," je povedala za TV Slovenija.

Meta Hrovat | Avtor: Profimedia Profimedia

Nesrečo dojema kot dragoceno izkušnjo. Do narave zdaj čuti še več spoštovanja, v trenutkih, ko se je morala umiriti, pa je spet našla tisto iskrico, ki jo je lani izgubila. "Najbolj sem pa pogrešala ta tekmovalni del, ki ga v nekem normalnem v narekovajih življenju ni toliko, da dobiš tisti adrenalin na startu, to mi je v bistvu manjkalo."

Je pa Mednarodna smučarska in deskarska zveza (Fis) ravno v tem času z objavo na spletni strani potrdila, da bo Meta Hrovat v novi sezoni tekmovala na smučeh znamke Head. "Potem ko si je vzela nekaj časa zase, se je Slovenka odločila dati drugo priložnost z novim začetkom in z novo znamko smuči," so zapisali pri mednarodni zvezi.

Petindvajsetletnica sicer zaradi protidopinškega pravilnika še ni prejela mednarodnega soglasja za vnovično vrnitev v tekmovalno karavano. Ob njenem profilu na spletni strani fis.com je tako še vedno oznaka Ni dovoljeno (Not allowed). Slovenska smučarska zveza je zaprosila za vnovično uvrstitev Mete Hrovat v sistem dopinških kontrol. Po načrtih bo tako nastopila na uvodnem ženskem veleslalomu sezone 28. oktobra v Söldnu.

Hrovat je v svetovnem pokalu zbrala 19 uvrstitev med najboljših deset, od tega 16 na tekmah v veleslalomu. Štirikrat je bila na stopničkah s štirikrat tretjim mestom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 07:10 16.junij 2023.

    pustila je takšne posledice , da zdej spet lahk smuča... dejmo še naše smukače in ostale smučarke pošteno lopnit po betici, da bodo začele smučat.. saj ni treba bit doktor znanosti, da ugotoviš kakšne posledice je pustilo.. p.s. zdej po ...prikaži več šemal polomljenih sklepih in kosteh bo pa kot janica kostelič.. in potem svizec najavi da je sprogramiral polkna za okna.

  • Ender3 13:39 15.junij 2023.

    M.H naj si poišče kako primerno delo od njenega smučanja ne ne da večno živeti..

  • 4krogci 13:36 15.junij 2023.

    in taka ki jo vid zafkava, se vraca nazaj v A reprezentanco...in to bomo sedaj davkoplačevalci plačval, da bo hodila na dopust!!

Sorodne novice