Šport > Zimski športi
858 ogledov

Naknadno še dva slovenska upa dobila dovoljenje za nastop v Pekingu

Gloria Kotnik Profimedia
Deskarji bodo v Pekingu lahko računali tudi na nastop Kotnikove, medtem ko je dodatna kvota za nastop na olimpijskih igrah pripadla tudi našim smučarskim tekačem.

Slovenska olimpijska odprava za Peking bi utegnila biti večja za eno ime. Slovenija je namreč v 2. krogu dobila kvoto tudi za nastop ene tekmovalke v deskarskem paralelnem veleslalomu, to naj bi bila Gloria Kotnik. Njen nastop mora v naslednjih dnevih potrditi še Olimpijski komite Slovenije, a deskarji v tem ne vidijo nobenih težav.

"Težava Kotnikove je bila, da je celotno lansko sezono izpustila. Tako so v prvem krogu ostali brez kvote, a ko so jo nekateri vrnili, smo jo v drugem krogu dobili mi. Ne bi hotel reči, da je stvar zaključena, o tem odločajo drugi, a res ne vidim ovire, da bi se to tudi zgodilo," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič, ki bo, če bo vse tako, kot si želi, poleg Žana Koširja, Tima Mastnaka in Roka Marguča popeljal tudi žensko predstavnico.

Gloria Kotnik | Avtor: Epa Epa

"Čeprav mogoče rezultati v sezoni niso takšni, kot smo jih pričakovali, smo še vedno na dobri poti, vse je napeljano tako, da v Pekingu dosežemo vrhunski rezultat," je pred odhodom na Kitajsko optimistično razpoložen Šuštaršič.

Poleg tekmovalcev v paralelnih disciplinah, bosta v Pekingu nastopila tudi deskarja prostega sloga Tit Štante in olimpijska debitantka Urška Pribošič, ki pa tako visokih rezultatskih pričakovanj, kot ji imajo alpinci, nimata.

 

Dodatna kvota tudi smučarskim tekačem

Mednarodni olimpijski komite pa je Sloveniji ponudil dodatno kvoto za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu tudi za smučarje tekače.

Vodstvo tekaških reprezentanc bi tako na najlepši način rešilo zagato, saj je imelo zdaj osem kvot in deveterico tekmovalcev z doseženo normo, vabilo pa ji omogoča, da na igre pošlje vseh devet reprezentantov.

Anamarija Lampič | Avtor: Profimedia Profimedia

Kandidati za nastop na igrah so Anamarija Lampič, Eva Urevc, Anja Mandeljc, Anita Klemenčič in Neža Žerjav v ženski konkurenci ter Miha Šimenc, Vili Črv, Janez Lampič in Miha Ličef v moški.

Formalno mora tudi tu nastop vse deveterice potrditi tudi Olimpijski komite Slovenije.

Peking 2022 Težka odločitev Šport Slovenec odpovedal ZOI v Pekingu, ker se ne želi cepiti Štefan Hadalin Skrivnostno Šport Šok iz slovenskega tabora: naš junak tik pred ZOI nepričakovano končal sezono!
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.