Šport > Zimski športi
27194 ogledov

Prestavili prvo serijo. Ali tekma sploh bo?

SP Planica 2023 Saša Despot
Smučarske skakalce danes na letalnici bratov Gorišek čaka prva od treh tekem finala 44. sezone svetovnega pokala.

Slovenci so blesteli v četrtkovih kvalifikacijah, saj so Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc na veselje 12.000 gledalcev pod Poncami končali na prvih treh mestih. Na tekmi bosta nastopila tudi Lovro Kos in Rok Masle.

Za prvo trojico sta se zvrstila najboljša letalca te zime Stefan Kraft in Halvor Egner Granerud. Avstrijec in Norvežan bosta v Planici med seboj obračunala za mali kristalni globus za polete, medtem ko se bodo slovenski letalci udarili za tretje mesto v seštevku poletov.

Lanišek je s kvalifikacijsko zmago prejel tudi 5000 švicarskih frankov, obenem pa vodi tudi v posebnem seštevku tekmovanja Planica 7, za katerega je nagrada 20.000 frankov.

Posebna slovesnost za Janeza Goriška

Današnja tekma je na sporedu ob 15. uri, a vremenska napoved je slaba, zato vodstvo tekmovanja upa, da bo žirija lahko izpeljala vsaj eno serijo.

Pri Smučarski zvezi Slovenije so v četrtek v Hotelu Kompas v Kranjski Gori odprli žalno knjigo za pokojnega Janeza Goriška, inženirja, nekdanjega smučarskega skakalca in športnega delavca, legendo Planice.

V dogovoru z družino so ob tem uredili, da se bo v soboto po naletu letalnice bratov Gorišek z zastavo Janeza Goriška spustil njegov nečak, Dušan Gorišek. Ob tej priložnosti se bo Planica Gorišku poklonila z minuto molka.

V Planici so zaradi premočnega vetra odpovedali poizkusno serijo pred prvo današnjo preizkušnjo na letalnici. Ta bi se morala začeti ob 14. uri, a je ne bodo izvedli. Prva serija je bila predvidena za 15. uro, a so jo nato prestavili na 15.30. Obeti so slabi.

Komentarjev 5
  • matermila 14:11 31.marec 2023.

    Da bo danes slabo vreme so vedeli že včeraj, pa bi lahko izvedli tekmo popoldan, po kvalifikacijah.

  • darefoks 10:27 31.marec 2023.

    tud ce jo ni ni skode

Sorodne novice