Šport > Zimski športi
1700 ogledov

Norveški as v naslednji sezoni vidi Slovence pri vrhu

Planica 2018 Saša Despot
Norveški skakalec želi v naslednji sezoni postati najboljši na svetu.

Med največje favorite na nedeljski tekmi sodi tudi Norvežan Robert Johansson, ki je na petkovi preizkušnji za las obstal pred stopničkami. Pred dvema dnevoma je sicer praznoval svoj 28. rojstni dan, v izteku planiške velikanke pa prejel tudi torto, gledalci pa so mu s pesmijo tudi zaželeli vse najboljše.

"Torta je bila dobra," je z nasmehom dejal Norvežan, ki ima namen tudi v naslednji sezoni skakati na slovenskih smučeh. S Petrom Slatnarjem dobro sodeluje in je zadovoljen s smučmi. Pri njegovem opremljevalcu so mu sicer za rojstni dan podarili smuči in okovje za turno smučanje. "Sem pač rojen na Norveškem, pravijo, da se Norvežani rodimo s smučmi na nogah. Uživam v vseh oblikah smučanja, v turnem smučanju, v smučarskem teku ... Vseeno mi je, rad sem na različnih smučeh."

Slatner Inovator Šport "Zaradi Petra Prevca je bil ego ranjen le kakšno sekundo"

Norvežani so sicer v stilu sezone nadaljevali tudi na moštveni tekmi in znova premagali vso konkurenco. "To je bila lepa zmaga. Celotno moštvo je stabilno skakalo, trenutno imamo v moštvu res dobre letalce. Bil je lep sončen dan, dolgi poleti, še kaj več bi si težko želel," je o novem uspehu norveškega moštva menil skakalec, ki je v tej sezoni osvojil bron na svetovnem prvenstvu v poletih, osvojil dve bronasti posamični kolajni na olimpijskih igrah, k temu pa še dodal zlato v moštveni konkurenci.

Kje leži recept za norveško dominacijo v tej sezoni? "Trdo delo. V moštvu imamo resnično dobro vzdušje, uživamo v družbi drug drugega, vse to pa omogoča dobre rezultate. Reči so bile v tej sezoni za nas resnično dobre."

Robert Johansson | Avtor: Profimedia Profimedia

Manj zadovoljstva je sezona 2017/18 prinesla slovenskim ljubiteljem skokov. "Morda so imeli Slovenci res nekoliko težjo sezono kot zadnja leta, a vseeno mislim, da ostajajo zelo blizu. Kljub vsemu so osvojili kolajno na svetovnem prvenstvu v poletih, tokrat so bili na stopničkah moštvene tekme tudi v Planici. Mislim, da sezono tako končujejo s pozitivno noto, to pa je zelo pomembno za motivacijo in pristop k novi sezoni. Popolnoma nič ne bi bil presenečen, če bodo v naslednji sezoni znova povsem pri vrhu."

robert kranjec Odnosi razpadli Šport Kranjec šokiral: "Zavrgli so me kot cunjo, komunikacije ni"

Skakalec, ki je zaradi težav s poškodbo gležnja in kasneje boleznijo pred nekaj časa že razmišljal tudi o slovesu od skakalnega športa, ima tudi zase visoke cilje v sezoni 2018/19: "Pričakujem visoko raven skokov. Znojil se bom, da bi postal najboljši."

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:21 25.marec 2018.

    HRKANJE, SMRKANJE ,PRDENJE in ostali neartikulirani glasovi komentatorja RTVS ........gledalci smo si lahko končno oddahnili .

Sorodne novice