Šport > Zimski športi
1698 ogledov

Odpadel še Pokal Vitranc, Kranjec brez priložnosti za globus

Pokal Vitranc 2019 Saša Despot
Še ena velika športna prireditev letos ne bo odprla vrat.

Organizacijski komite Pokala Vitranc je danes na priporočilo Mednarodne smučarske zveze in po posvetu z Nacionalnim inštitutom za nacionalno zdravje odpovedal prihajajoči tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju za moške.

Širjenje koronavirusa v Evropi je dosegla tudi karavano svetovnega pokala v alpskem smučanju, v kateri so včeraj odkrili 3 osebe s simptomi bolezni Covid-19, ena od njih je bila tudi pozitivna na testu. Vse omenjene osebe so v karanteni od pojava kliničnih znakov okužbe. Glede na pretekle interakcije omenjenih oseb z drugimi sodelujočimi v organizaciji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju, je potencialna možnost širitve bolezni zelo visoka.

Glede na potencialno okužbo celotne karavane svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške in s tem možne nadaljnje širitve virusa v Sloveniji je na priporočilo FIS organizator tekem v Kranjski Gori celotni športni dogodek odpovedal.

Generalni sekretar OK Pokala Vitranc Srečko Medven je pojasnil: "V Kranjski Gori smo bili pripravljeni z vsemi možnimi ukrepi, da zavarujemo potencialno možno širitev virusa med udeleženci, torej tekmovalci, novinarji in našimi delavci. Informacije, ki smo jih prejeli s strani Mednarodne smučarske zveze pa so situacijo popolnoma spremenile. S ciljem po zaščiti Slovenije pred morebitnim novim vnosom virusa s strani prijavljenih ekip, ki je vsaj po trenutnem stanju tempirana bomba, smo bili primorani tekmo odpovedati. V danih razmerah je zdravje nas vseh naša prednostna naloga."

Federica Brignone Smučanje Šport Padla odločitev, konec sezone

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Žan Kranjec bo tako ostal na četrtem mestu specialnega veleslalomskega seštevka (364 točk), potem ko je vse do zadnje izpeljane tekme v tej disciplini nosil rdečo majico.

Mali veleslalomski kristalni globus bo šel v roke Norvežana Henrika Kristoffersena (394), drugi je bil Francoz Alexis Pinturault (388), tretji pa Hrvat Filip Zubčič (368).

Veliki kristalni globus je pripadel Norvežanu Aleksandru Aamodtu Kildeju (1.202 točki), drugo mesto v skupnem seštevku je zasedel Pinturault (1.148), tretje pa Kristoffersen (1.041).

Tudi mali slalomski globus je osvojil Kristoffersen. V superveleslalomu je bil najboljši Švicar Mauro Caviezel, v smuku njegov rojak Beat Feuz, v alpski kombinaciji Pinturault, v paralelnih tekmah pa Švicar Loic Meillard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice