Šport > Zimski športi
7047 ogledov

Tvorec ženske skakalne pravljice si je premislil

smučarske skakalke Profimedia Zoran Zupančič ostaja trener slovenskih smučarskih skakalk.
Smučarska zveza Slovenije (SZS) je potrdila strokovno vodstvo za prihajajočo sezono smučarskih skokov.

Zoran Zupančič v ženski ekipi ter Robert Hrgota v moški ostajata glavna trenerja slovenskih skakalnih reprezentanc, so danes sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Slovenske skakalke Urša razkrila Šport Po zgodovinski trojni zmagi sledil šok iz slovenskega tabora Zoran Zupančič Zupančič: Šport "To drastično odločitev sem moral sprejeti"

Na zvezi sicer še pripravljajo podrobno analizo dosežkov smučarjev skakalcev in nordijskih kombinatorcev, že zdaj pa je jasno, da so bili v skakalnem delu dosežki izjemni. V prihodnjih tednih pa bo predstavljen tudi načrt dela za sezono, ki bo vrhunec doživel februarja prihodnje leto s svetovnim prvenstvom v Planici. Že danes pa so na zvezi potrdili strokovno vodstvo.

Zoran Zupančič Dovolj ima Šport Zupančič ostro nad SZS, izvzet ni niti FIS: "Podcenjujoč odnos boli!"

Zoran Zupančič | Avtor: Profimedia Profimedia

Jelko Gros Skakalna drama Šport Jelko Gros odgovarja Zupančiču: "Ne razumem ga!"

"Vesel sem, da smo v tako kratkem času uspeli s strokovnima ekipama ženske in moške reprezentance skleniti dogovor o nadaljevanju dela. Tako Zoran Zupančič kot Robert Hrgota ostajata trdno na mestih glavnih trenerjev ekip. S tem bomo na področju kadrov zadržali najvišjo raven pred najpomembnejšo preizkušnjo v zgodovini slovenskega športa, FIS svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju, ki bo od 21. februarja do 5. marca 2023 v Planici," pa je odločitev za SZS komentiral vodja panoge za skoke in NK Gorazd Pogorelčnik.

Sezona smučarskih skakalk je v slovenski javnosti minila predvsem v znamenju slovenske prevlade na olimpijskih igrah v Pekingu ter osvojenega pokala narodov za odlične nastope celotne ekipe v svetovnem pokalu. Po koncu sezone pa je najbolj presenetila odločitev Zorana Zupančiča, da po štirih letih zapusti mesto glavnega trenerja.

zoran zupančič Ali ostaja trener? Šport S Smučarske zveze razkrili, kakšna je situacija z Zoranom Zupančičem

Šestinštiridesetletnik iz Žirov namreč ni našel skupnega jezika s Smučarsko zvezo Slovenije glede nadaljevanja svojega ter dela trenerskega štaba. Zato je po zadnji tekmi v Oberhofu v Nemčiji dejal, da je izjemno uspešne zgodbe, potem ko je spomladi 2018 prevzel vodenje ekipe, konec.

Očitno pa je Zupančič le našel skupni jezik z vodstvom smučarske zveze ter bo še naprej vodil slovensko žensko skakalno zasedbo.

Simon Ammann Presenečenje Šport Legendarni Švicar očitno še ni rekel zadnje besede Ryoyu Kobayashi Šok Šport Velik udarec za najboljšega skakalca na svetu
Komentarjev 3
  • Avatar luckyss
    luckyss 16:43 22.april 2022.

    Bando na smučarski zvezi pod drobnogled policije in stroki več avtonomije..Marsikaterega obetajočega športnika so že uničili ti preplačani birokrati..

  • munja 16:31 22.april 2022.

    Če so nagnali Ulago, bo zagotovo več denarja.

  • albert6 16:16 22.april 2022.

    Se je pač našel skupni jezik OZ.DENAR