Šport > Zimski športi
935 ogledov

Štuhčeva ostala brez tekme

Crans Montana megla Epa
Organizatorji so bili zaradi slabe vidljivosti primorani odpovedati današnji ženski smuk v Crans Montani.

V Crans Montani bi se moral ob 11. uri začeti sedmi smuk za svetovni pokal alpskih smučark. Vendar pa so organizatorji po več kot dveh urah, po več preložitvah, današnjo tekmo zaradi neugodnih razmer odpovedali.

Smuk bodo skušali izpeljati v nedeljo, ko je bil sicer na sporedu superveleslalom. Ponoči se namreč obeta ohladitev.

Ilka Štuhec Méribel Napeto bo Šport Štuhčeva podžgala dvoboj za smukaški globus

Ob 11. uri je tekmovalkam odhod na progo preprečila pregosta megla. Zaradi toplega vremena je bila vprašljiva tudi varnost tekmovalk zaradi mehke proge.

Tekmovalna žirija je odločitev o usodi današnje tekme sprejela po 13. uri. Več kot dve uri po sprva načrtovanem startu tekme.

Že pred tem so imeli v Švici težave s pripravo proge zaradi pretoplega vremena. Zaradi zmehčane proge so četrtkov trening smuka odpovedali.

Na startnem seznamu odpovedanega smuka je bila tudi edina slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah alpskega smučanja Ilka Štuhec, ki je imela startno številko 11.

Nedeljska tekma bi lahko že pomembno krojila razplet dvoboja za mali kristalni globus. Italijanka Sofia Goggia ima v posebnem seštevku discipline 108 točk prednosti pred Štuhčevo.

Po Crans Montani smučarke čakata še smuka v Kvitfjellu in Soldeuu. 

Sofia Goggia ima na vrhu smukaške razpredelnice 480 točk, Ilka Štuhec pa na drugem mestu 372 točk. Goggia je bila od decembra na petih od šestih smukov na stopničkah, na štirih je zmagala, Štuhec je zmagala na zadnjem smuku v Cortini d'Ampezzo ter bila ob tem še dvakrat druga.

Marco Odermatt Razburil Šport Nad Odermatta se zgrinjajo kritike: "Očitno ne razume resnosti situacije"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice