Šport > Zimski športi
9988 ogledov

To Slovenkam ni uspelo že 20 let

Ana Bucik Epa
Na drugi tekmi v Leviju ekipni uspeh Slovenk, nazadnje so štiri do točk prišle leta 2002.

Andreja Slokar je na sobotni tekmi v Leviju osvojila četrto mesto, a po preizkušnji kljub najboljšemu slalomskemu rezultatu v karieri ni bila najbolj zadovoljna, saj je bila mnenja, da je sposobna prikazati še boljše predstave. Priložnost za novo dokazovanje je na finskem smučišču imela že 24 ur kasneje.

Rezultate si lahko v živo ogledate TUKAJ.

Tekmo je sicer odprla Mikaela Shiffrin, ki je na prvi tekmi zaostala le za Petro Vlhovo. Američanka je znova vodila do nastopa Slovakinje, ki je s številko 7 za 17 stotink premagala svojo največjo tekmico. Obe smučarki sta doslej štirikrat slavili v Leviju in imata tako že štiri severne jelene.

Kot prva Slovenka se je na progo podala Ana Bucik, Novogoričanka je ob prihodu v cilj zaostala za sekundo in 25 stotink. Ob prihodu v cilj je bila deveta, do nastopa Slokarjeve s številko 15 pa jo je prehitela le ena tekmovalka. Tudi njena mlajša rojakinja je za njo zaostala. Ajdovka je namreč naredila večjo napako v položnejšem delu proge in se z zaostankom 1,60 uvrstila na 11. mesto.

Po nastopu prve trideseterice je bila Bucikova 11., Slokarjeva 14. Dobro je kasneje nastopila tudi Meta Hrovat, ki se je s številko 41 prebila na 18. mesto (+1,80). Vse Slovenke je kasneje za mesto navzdol potisnila Norvežanka Maria Therese Tviberg, ki se je zavihtela kar na peto pozicijo. Dobro je znova z visoko številko nastopila tudi Neja Dvornik. Ta je ob prihodu v cilj zasedala 19. mesto.

Za slednjo se je na progo podalo še 20 tekmovalk, skupaj jih je v prvi vožnji nastopilo 77. Bucikova je po prvi vožnji zasedala 12. mesto, Slokarjeva 16., Dvornikova 20. in Hrovatova 22.

Druga vožnja:

Slokarjeva je bila vidno nezadovoljna tudi po drugi predstavi, ko je po prihodu v cilj zaostala 21 stotink za Norvežanko Theo Louise Stjernesund, Slovenka je vseeno zasedla takratno drugo mesto. Pred njo sta sicer nastopili tudi Hrovatova in Dvornikova, prva je za nekaj mest popravila svojo uvrstitev in prehitela tudi preostalo Slovenko. 

Tudi Bucikova je izboljšala svoj dosežek. Ob prihodu v cilj je za dve desetinki izboljšala dotednji najboljši čas. Prvič po skoraj 20 letih se je zgodilo, da so do točk prišle štiri Slovenke. Vse so v drugo sicer popravile svoje uvrstitve.

Ana Bucik | Avtor: Epa Epa

Za Primorko je nato zaostala tudi najboljša slalomistka minule sezone Katharina Liensberger, Bucikova si je zagotovila uvrstitev v najboljšo deseterico.

Pred nastopom zadnje peterice je vodila tretja s sobotne tekme Lena Duerr. Sledil je odstop v prvo senzacionalne Tvibergove s številko 46, veliko napako pa je nato naredila tudi Anna Swenn Larsson, ki je zaostala tudi za Bucikovo.

Duerrova je na vrhu ostala tudi po nastopu Švicarke Michelle Gisin, čakalo se je le še na nastop izjemnega dvojca Shiffrin-Vlhova. Američanka je na progi naredila ogromno napako. a vseeno za 31 stotink prevzela vodstvo. A to ni bilo dovolj za Slovakinjo, ta je prišla še do druge zmage v dveh dneh. Na stopničkah so tako stale iste tekmovalke kot v soboto. Vlhova je tokrat slavila z naskokom 47-ih stotink.

Bucikova je bila sedma, Slokarjeva 15., Hrovatova 17. in Dvornikova 19.

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:39 21.november 2021.

    Bravo punce! Je bil že čas, da opravičite vsa vlaganje smučarske zveze in sponzorjev.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 15:08 21.november 2021.

    Najdite že končno novinarja, ki obvlada slovenščino. Kaj takega ni ... ali pa Česa takega ni ... ne pa to Slovenkam ni...

Sorodne novice