Šport > Zimski športi
28265 ogledov

Slokarjeva po odličnem četrtem mestu šokirala novinarje

Andreja Slokar Epa
Slokarjeva si želi, da bi bil njen pristop pravi.

Za alpskimi smučarkami je prvi slalom sezone 2021/22 svetovnega pokala. Od štirih Slovenk na startu so se tri prebile v finalno vožnjo. Najboljši slovenski dosežek dneva je bilo četrto mesto Andreje Slokar, ki si želi še boljšega nastopa v nedeljo. Ana Bucik in Neja Dvornik sta tekmo končali na 11. in 16. mestu. Meti Hrovat se tekma ni posrečila.

andreja slokar Slalom (Ž) Šport Slokarjeva z izidom kariere v slalomu, a želela si je še več

"Glede na vožnje, ki sem jih kazala poleti, to nista bili moji dve najboljši vožnji. Naredila sem dosti napak, kar se mi je videlo tudi na obrazu," je presenetljivo odkrito in neprizanesljivo do sebe o svojem slalomu po premiernem nastopu na tekmah v Božičkovi deželi spregovorila 24-letna Slokarjeva.

Ajdovka je po prvi vožnji zaostala zgolj za slalomskima kraljicama, Slovakinjo Petro Vlhovo in Američanko Mikaelo Shiffrin, v finalu, v katerem je vpisala deveti čas, pa se je pred njo uvrstila še Nemka Lena Dürr. Slokarjeva je prvič slalom za svetovni pokal končala v najboljši četverici, le teden dni po uspehu kariere z zmago na paralelni tekmi v Lech/Zürsu.

Andreja Slokar | Avtor: Epa Epa

A svoje prve uvrstitve na četrto mesto v svetovnem pokalu tik pod stopničkami ni bila prav zelo vesela. "Že po prvem teku sem bila zelo presenečena, da sem bila sploh tretja s tako vožnjo. Res je, da je to moj najboljši rezultat v slalomu, to je vse v redu in prav, a ne skrivam želje, kaj bi rada. Za jutri si samo želim, da bi bil moj pristop pravi in da popravim današnje napake."

Glavni trener slovenske ženske ekipe Sergej Poljšak ni delil mnenja Slokarjeve o "ne najboljših vožnjah": "Andreja je naredila fenomenalno prvo vožnjo in tudi drugi tek je bil dober."

"Za nami kot ekipo je super dan, škoda le za Meto, ki je v prvi vožnji odstopila. Ana je v prvi vožnji naredila veliko napako na strmini, v drugo pa je bila zelo dobra. Samo v drugem teku je, denimo, imela četrti čas. Neja je naredila tudi dva zelo dobra teka, predvsem prvi je bil, glede na visoko startno številko, zelo dober. Temu primerni so tudi rezultati vseh treh punc. Glede na treninge v zadnjih dneh tukaj v Leviju pa mislim, da sta Ana in Andreja lahko še hitrejši in sposobni še boljših rezultatov jutri," napoveduje Poljšak.

ana bucik | Avtor: Epa Epa

Bucikova je bila končno dobre volje. Po ponesrečenem veleslalomu in paralelni tekmi je v Leviju vpisala uvrstitev tik za najboljšo deseterico. "Danes sem zadovoljna. Po dveh slabših tekmah letos je končno sledil en tak, lep rezultat. Vem pa, da lahko smučam še bolje. Predvsem v prvem teku sem imela kar veliko napako, v drugo pa bi lahko v sami strmini še bolj napadla. Tako da vem, da so še deli prog, ki jih jutri lahko izboljšam in bom to skušala tudi storiti. Drugače pa je to zagotovo lep slalomski uvod sezone."

Dvornikova je s startno številko 58 skočila na 16. mesto, kar je celo njen najboljši dosežek v svetovnem pokalu: "Z današnjim dnem sem zelo zadovoljna, že zaradi tega, ker mi je uspelo pokazati smučanje, ki sem ga sposobna in sem ga v slalomu iskala že nekaj časa. Jutri je nov dan, jaz pa si želim, da bi pokazala smučanje, kot sem ga danes, in ga še malce nadgradila."

Levi bo v nedeljo gostil še en ženski slalom.

 
Komentarjev 1
  • Jewell_Hart 11:45 21.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦