Šport > Zimski športi
7585 ogledov

Lepšega povabila v Kranjsko Goro si ne bi mogli želeti

Ana Drev Lienz veleslalom Epa Ana Drev se je zavihtela na šesto mesto.
Slovenske alpske smučarke so dosegle lep ekipni uspeh na veleslalomu v Lienzu. Kraljica belih strmin Mikaela Shiffrin je doživela prvi "poraz" po treh zaporednih zmagah.

Federica Brignone je zmagovalka četrtega ženskega veleslaloma v letošnji seozni. Drugo mesto je osvojila Viktoria Rebensburg (+0,04), tretje pa vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Mikaela Shiffrin (+0,08).

Slovenske smučarke so imele po prvi vožnji lepe možnosti za stopničke, na koncu pa so se zvrstile od 6. do 11. mesta.

Najboljša je bila Ana Drev (+0,53/6. mesto), njen dosežek pa sta dopolnili Meta Hrovat (+0,73/8. mesto) in naša najboljša po prvi vožnji Tina Robnik (+1,41/11. mesto). Ana Bucik in Neja Dvornik se nista uvrstili v finale.

Tri uvrstitve med najboljšo enajsterico pomenijo velik ekipni uspeh za slovensko alpsko smučanje. V zgodovini svetovnega pokala se je samo devetkrat pripetilo, da so bile na eni tekmi med najboljših deset uvrščene tri Slovenke, nazadnje pred skoraj 17 leti.

"Super je bilo. Zadovoljna sem s tekmo. Res so bile tako majhne razlike, da je bilo mogoče še kaj več v igri, a kakorkoli, sem zelo vesela, predvsem ekipnega uspeha in vzdušja, ki je danes vladalo v ekipi. Zdaj se počutim super, zdrava sem, težav s kolenom nimam, tako da se veselim preostanka sezone. Kranjska Gora mi načeloma ustreza, mi je zelo všeč teren. Glede na to, da za lisico v Mariboru ni bilo možnosti, je Kranjska Gora za mene zagotovo najboljša opcija," je po tekmi povedala Drevova.

Zadovoljen je bil tudi glavni trener Denis Šteharnik: "Že na treningih sem videl, da so punce dobre, da dobro smučajo. V našem taboru smo pričakovali, da mora to enkrat priti na dan. Danes se je to zgodilo, pika na i še manjka, a mislim, da smo naredili dober vtis, da bodo punce dobile dodatno samozavest in da bodo na naslednjih tekmah še bolj 'stisnile'. V prvi vrsti bi čestital puncam za borbo, pa tudi naši ekipi, še posebej tehničnemu trenerju Robertu Žanu. Zelo dobro se dela, dobra ekipa smo, vzdušje je dobro in veselje je biti glavni trener pri takih stvareh."

tina maze solden tiskovna konferenca Ups ... Šport Tina Maze razkrila sramotno napako SZS

Robnikova izgubila največ (2. vožnja)

Pred nastopom prve slovenske finalistke Mete Hrovat je z odlično vožnjo vodstvo prevzela Petra Vlhova. Hrovatova je branila 15 stotink prednosti in do prvega merjenja časa dodala še 12 stotink (-0,27).

V nadaljevanju si je privoščila manjši zdrs in do drugega vmesnega časa prepolovila svojo prednost (-0,13). Na koncu se ni izšlo, saj je Vlhova po zaslugi odličnega spodnjega dela ostala prva, Hrovatova pa je zasedla drugo mesto (+0,13).

tina robnik | Avtor: Epa Tina Robnik je bila po prvi vožnji tretja, na koncu pa 11. Epa

Vodilno Čehinjo je tik pred nastopom Ane Drev premagala Stephanie Brunner. Slabi dve desetinki prednosti pred Avstrijko sta izpuhteli do prvega vmesnega časa (+0,19), a se Drevova ni predala. Do cilja je v primerjavi z vodilno izgubila samo še eno stotinko in prevzela drugo mesto (+0,20).

Drevovo in Hrovatovo je mesto nižje najprej potisnila Tessa Worley. Pred nastopom Tine Robnik, tretje po prvi vožnji, je vodstvo prevzela Federica Brignone.

Robnikova v finalu ni bila tako sproščena kot v prvi vožnji, kar se je poznalo na času. Smučala je preveč zaprto in na progi pustila veliko časa. Z zaostankom 1,41 sekunde je izgubila osem mest.

martin čater Kombinacija Šport Čater, Kosi in Kline na slalomu popravili vtis

Slovenke z lepimi izhodišči (1. vožnja)

Ana Drev je nastopila s številko deset in za najhitrejšo v prvi vožnji zaostala manj kot tri desetinke (+0,28/7. mesto). Še bolje se je odrezala Tina Robnik (+0,12/3. mesto). Meta Hrovat je bila 12. (+0,91).

V veleslalomskem seštevku po treh tekmah (3/9) vodi Mikaela Shiffrin, ki je dobila tudi zadnje tri zaporedne tekme za svetovni pokal. Američanka se je v prvi vožnji morala zadovoljiti z drugim mestom, pet stotink hitrejša je bila Viktoria Rebensburg.

Drevova je bila pri prvem merjenju vmesnega časa 34 stotink počasnejša od vodilne Rebensburgove, do drugega pa se je z napadalno vožnjo približala na vsega štiri stotinke.

meta hrovat | Avtor: Epa Epa

V spodnjem delu je v primerjavi z Nemko izgubila dobri dve desetinki in zasedla spodbudno sedmo mesto (+0,28). Razlike pri vrhu so bile zelo majhne, Drevova je za šesto Tesso Worley zaostala le dve stotinki.

Tina Robnik je nastopila s številko 23 in do prvega merjenja časa zabeležila skorajda identičen izid kot Drevova (+0,35). Tudi v srednjem delu je sledila zgledu rojakinje in znižala svoj zaostanek (+0,05), spodaj pa je bila še nekoliko hitrejša in se zavihtela na tretje mesto (+0,12).

Slovenski uspeh v prvi vožnji je z 12. mestom dopolnila Meta Hrovat (+0,91). Ana Bucik ni bila tako hitra (+3,13/40. mesto) kot rojakinje, njen dosežek pa ni zadostoval za nastop v finalni vožnji. Brez pravih možnosti za točke svetovnega pokala bila tudi Neja Dvornik (+5,25/51. mesto).

Lienz, veleslalom (Ž):

1. Federica Brignone (Ita) 2:05,52
2. Viktoria Rebensburg (Nem) +0,04
3. Mikaela Shiffrin (ZDA) +0,08
4. Tessa Worley (Fra) +0,26
5. Stephanie Brunnner (Avt) +0,33
6. Ana Drev (Slo) +0,53
7. Petra Vlhova (Slk) +0,60
8. Meta Hrovat (Slo) +0,73
9. Ragnhild Mowinckel (Nor) +1,17
10. Lara Gut (Švi) +1,24
11. Tina Robnik (Slo) +1,41

Veleslalom, skupno (4):

1. Viktoria Rebensburg (Nem) 298 točk
2. Mikaela Shiffrin (ZDA) 285
3. Tessa Worley (Fra) 250
4. Manuela Moelgg (Ita) 200
5. Stephanie Brunner (Avt) 158
...
8. Ana Drev (Slo) 96
11. Tina Robnik (Slo) 77
18. Meta Hrovat (Slo) 53
...

Skupni vrstni red SP (14):

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 881 točk
2. Viktoria Rebensburg (Nem) 510
3. Petra Vlhova (Slk) 385
4. Tina Weirather (Lie) 374
5. Tessa Worley (Fra) 336
...
29. Ana Drev (Slo) 96
35. Tina Robnik (Slo) 77
51. Meta Hrovat (Slo) 53
52. Ana Bucik (Slo) 51
63. Maruša Ferk (Slo) 38
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice