Šport > Zimski športi
1650 ogledov

Skakalke, tudi dve Slovenki, ostale brez prvih poletov

Križnar Klinec Profimedia
Odpovedan trening skakalk na letalnici v Vikersundu.

Prvi trening smučarskih skakalk na letalnici v norveškem Vikersundu je bil zaradi dodatnega snega in slabih vetrovnih napovedi odpovedan, je sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis). Prestavljen je na soboto ob 10. uri.

V Vikersundu se bo 15 najboljših tekmovalk v seštevku norveške turneje prvič v zgodovini na najvišji ravni pomerilo na letalnici.

Skakali bosta tudi dve Slovenki, Ema Klinec in Nika Križnar. Tekmovala bo tudi Japonka Yuki Ito, ki je bila na prejšnji tekmi diskvalificirana in se tako ni prebila med najboljšo petnajsterico turneje, s tem pa ni izpolnjevala pogojev za nastop. A so naknadno pri Mednarodni smučarski zvezi na željo skakalk zaobšli svoje pravilo in Japonki dovolili udeležbo na zgodovinski preizkušnji za ženske skoke.

Vikersund Poleti Šport Fis mimo svojih pravil, za to lobirale tudi Slovenke Yuki Ito Kakšna napaka! Šport Delček sekunde usoden za veliko zvezdnico, bo Fis zaobšel pravila?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice