Šport > Zimski športi
1206 ogledov

Sloveniji napovedujejo debelo ničlo

ZOI Pyeongchang 2018 Saša Despot
Koliko medalj bo v Pyeongchangu osvojila Slovenija?

Športni analitiki boj za vrh lestvice držav z največ medaljami na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu napovedujejo Nemčiji in Norveški, zaradi odsotnosti Rusije, ki je bila najuspešnejša v Sočiju, pa veliko prostora puščajo tudi drugim državam. Sloveniji kljub odličnim dosežkom pred štirimi leti možnosti za medaljo ne pripisujejo.

Nemčija naj bi na vrhu končala po zaslugi 15 zlatih medalj, skupaj pa naj bi osvojila 39 medalj, celo eno manj od Norvežanov. S 15 zlatimi, desetimi srebrnimi in 14 bronastimi bi prvič po igrah leta 2006 spet zasedla prvo mesto med državami, največ zaslug za to pa že vnaprej pripisujejo biatlonki Lauri Dahlmaier z zmagami v vseh disciplinah.

Celo odličje več, a dve zlati medalji manj, naj bi zlasti po zaslugi smučarskih tekačev dosegla Norveška, ki naj bi ob 13 zlatih osvojila še 14 srebrnih in 13 bronastih medalj.

olimpijski krogi | Avtor: Epa Epa
Med peterico so se znašle še ZDA z 11, Francija z 10 in Kanada z devetimi zlatimi medaljami. Franciji s skupaj 20 medaljami, kar nekaj po zaslugi biatlonca Martina Fourcada, napovedujejo doslej najuspešnejšo udeležbo. Omenjene države so tudi edine, ki naj bi po napovedih Gracenota osvojile več kot 20 medalj.

Šesta najuspešnejša država naj bi tokrat bila Nizozemska, takoj za njo pa gostiteljica Južna Koreja, ki sta obe močno odvisni od uspehov svojih hitrostnih drsalcev. Prva si lahko obeta 18 medalj, od tega sedem zlatih, druga pa devet, od tega šest zlatih. V prvi deseterici najuspešnejših so še naši severni sosedje Avstrijci, predvsem po zaslugi alpskega smučarja Michaela Hirscherja, Kitajci in Švicarji.

Spletna stran Gracenote slovenski reprezentanci, ki je v Sočiju osvojila dve zlati, dve srebrni in štiri bronaste medalje, letos ne napoveduje uspeha. Če so še pred časom napovedovali eno zlato in eno bronasto, je na zadnji lestvici sploh ni več med 28 državami, ki naj bi v Južni Koreji osvojile medalje.

Komentarjev 1
  • Timotejka 11:57 03.februar 2018.

    Če Jaka tu ne dobi kolajne, ga pa pošljimo na poletne, tam jo bo zagotovo dobil, ker tam ni mraza in se ne more prehladiti. Mislim, da Jaka strelja dovolj dobro za zlato.

Sorodne novice