Šport > Zimski športi
212 ogledov

Slovenski adut prvič s tako dobrim izhodiščem

žan kranjec Epa
Na vitranški strmini bodo vse oči uprte v Žana Kranjca.

Slovenski alpski smučarji odštevajo dneve do tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori. Domača aduta na jubilejnem petdesetem tekmovanju za svetovni pokal v Kranjski Gori bosta Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Kranjec je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojil nehvaležno četrto mesto, pred tem je bil tretji na veleslalomu v Alta Badii. 25-letnik bo na Vitrancu resen kandidat za stopniške.

Žan Kranjec veleslalom OI 2018 Veleslalom (M) Šport Kranjec fenomenalen, Hirscher nepremagljiv

Glavni trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant je o pričakovanjih glavnih dveh slovenskih adutov jasen: "Za Štefa in Žana so cilji znani. Žan bo prvič na žrebu v prvi sedmerici in bo torej lahko dobil številko na startu od 1 do 7. Upam, da bo dobil številko 1 in potem je cilj, da ostane tam, kjer je imel startno številko."

"Za mlade pa bo nastop na Pokalu Vitranc velika šola. Prvič bo startal tekmovalec rojen v tem tisočletju," je nadaljeval trener, ki še vedno čuti posledice časovne razlike.

"Zvečer hitro zaspim in se zjutraj ob treh zbudim, tako da lahko vse naredim. Imamo probleme s časovno razliko, kljub temu od Štefa in Žana in ostalih, ki se niso udeležili olimpijskih iger, pričakujem, da bodo pokazali najboljše, kar znajo."

Kranjec si želi številko 1

"Seveda si želim, da bi na petkovem žrebu startnih številk dobil številko 1, vendar pa se s številkami ne obremenjujem. Vsaka številka od ena do sedem je dobra, upam, da se bom tudi na koncu uvrstil v najboljšo sedmerico in bom s tem dokazal, da sodim zraven," je razkril Kranjec, ki na Vitrancu še nikoli ni bil boljši kot 16.

Na domačih tekmah bo nastopilo sedem smučarjev. Na startu sobotnega veleslaloma bodo Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Aljaž Dvornik, Žan Grošelj in Borut Božič, v nedeljo pa bodo na slalomu nastopili Kranjec, Hadalin, Dvornik, Grošelj, Matevž Rupnik in Žan Špiler.

štefan hadalin | Avtor: Profimedia Hadalin je imel 19. vmesni čas prve vožnje, a je kmalu zatem naredil napako. Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice