Šport > Zimski športi
543 ogledov

Slovo legendarnega smučarja

bode miller olimpijske igre soči superveleslalom Reuters
Alpsko smučanje bo v tej sezoni ostalo še brez enega najboljših tekmovalcev.

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller ne bo več smučal na najvišji tekmovalni ravni. V bližnji prihodnosti se bo posvetil službi strokovnega komentatorja za alpsko smučanje na olimpijskih igrah v Pyeongchangu, svoje znanje bo delil gledalcem televizijske mreže NBC.

Širidesetletni Miller bi v Pyeongchangu nastopil na svojih šestih OI, toda s šestimi olimpijskimi odličji najboljši ameriški alpski smučar se za nastop ni odločil. "To je bila lahka odločitev," je povedal Miller. Dejal je, da je odločitev padla že pred meseci in da se v njegovem življenju ni zgodilo nič takšnega, kar bi ga vodilo k spremembi odločitve.

Miller je nazadnje tekmoval februarja 2015 na svetovnem prvenstvu, kjer si je v superveleslalomu poslabšal poškodbo zadnje stegenske mišice. "Ko zdaj, ob otrocih, gledam smučanje, čutim, da nimam ne motivacije, ne želje, da bi šel znova skozi vse to," je med drugim dejal Miller.

"Drugače bi bilo, če bi šlo za drug šport, na primer golf ali tenis. Smučanje pa je nevarno in tvegano, veliko stvari gre lahko narobe. Že same priprave so zelo zahtevne. Ne vidim smisla, da bi to še enkrat delal," je še povedal Američan.

Miller, ki je na OI debitiral leta 1998 pri 20 letih, je leta 2002 osvojil dve srebrni kolajni, na OI 2010 je osvojil tri odličja - po eno vsakega leska, na OI 2014 pa še bron. S tem je postal tudi najstarejši dobitnik olimpijske kolajne v alpskem smučanju.

V New Hampshiru rojeni Miller, ki je bil strokovni komentator na NBC že v zadnjih dveh sezonah svetovnega pokala, je ob tem osvojil še naslove svetovnega prvaka v štirih različnih disciplinah (izjema je slalom), dvakrat pa je bil skupni zmagovalec svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice