Šport > Zimski športi
687 ogledov

"Strast Slovencev bo pričarala nepozabno vzdušje"

gian franco casper Epa Gian Franco Casper
Planici je po treh neuspešnih kandidaturah vendarle dočakala svojo priložnost.

Delegati na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Grčiji so potrdili, a bo nordijsko svetovno prvenstvo 2023 potekalo v Sloveniji. Športni spektakel bo gostila Planica, ki je v glasovanju prejela devet glasov, norveški Trondheim pa šest.

Več podrobnosti o organizaciji SP, ki so ga v Planici želeli oganizirati že v letih 2017, 2019 in 2021, bo znanih na torkovi tiskovni konferenci.

Planica 2017 Fis potrdil Šport Planica bo gostila svetovno prvenstvo!

"Planica je izjemno veliko vložila v objekte, ki zdaj verjetno sestavljajo najsodobnejši smučarski center na svetu. Športniki bodo lahko resnično pokazali ves potencial in strast Slovencev pri zimskih športih bo pričarala nepozabno vzdušje," je izbor komentiral predsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) Gian Franco Kasper.

V slovenskem taboru so bili priložnosti zelo veseli. "Izjemno veseli in počaščeni smo, da smo zasluženo dobili to res pomembno SP. Vsi so prepoznali, kaj vse nudi Planica, kakšen moderen center smo zgradili in predvsem kaj lahko skupaj s ponosom in srčnostjo ter predanostjo lahko ponudimo celotnemu smučarskemu svetu. V to smo verjeli tako v sami smučarski zvezi kot znotraj vlade in posebej našega ministrstva. Zato je ta dan lahko za nas vse praznik," je zgodovinski trenutek pospremila Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.

Ob velikem dnevu za slovenske zimske športe je bil zadovoljen tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Enzo Smrekar. "Kandidatura, ki je trajala štiri obdobja, je v četrto le bila uspešna. Verjamem, da bomo dokazali sebi, svetu in vsem ljubiteljem teh športov, da znamo organizirati dogodke na najvišji ravni in da bomo s tem še enkrat pokazali, da je majhnost le v glavah in ne v srcih ter v tem, kar delamo. Hvala vsem, ki ste bili ob strani," je dejal.

"O proračunu je težko govoriti, saj je prvenstvo še tako daleč. Neka ocena na prste je že, tudi o tem, kaj lahko ostane, a zdaj o tem še ne bi govoril. Glede na naše izkušnje bo svetovno prvenstvo uspešno tudi za naše gospodarstvo. Če smem tako reči, računam, da bo prvenstvo za slovensko gospodarstvo vredno 50 milijonov evrov, koliko bo posameznik dobil od tega dobička, pa je druga stvar."

Jelko Gros

Nordijski center | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 


 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice