Šport > Zimski športi
3446 ogledov

Po čakanju slovo Slovenca, nato pa dokončna odpoved

Poleti v Planici Anže Petkovšek Utrinek iz Planice, kjer so prireditelji zaradi premočnih sunkov vetra prisiljeni prestavljati začetek prve serije petkove tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici.
Tekma je bila na koncu prestavljena na jutri zjutraj.

V Planici so dolgo čakali na razmere, ki bi že omogočile razmere za polete. In veter se je naposled nekoliko umiril, ob 16.30 so se po skakalnici spustili prvi predskakalci, tekma pa naj bi pričela pol ure kasneje.

Ko je že vse kazalo, da se bo preizkušnja le začela, pa je sledila nova sprememba in odpoved tekme. To naj bi nadomestili jutri zjutraj ob 8.45, ko bo tako na urniku dvojni spored z dvema tekmama.

Med predskakalci je bil sicer tudi Bor Pavlovčič, ki se je zaradi težav s kilogrami odločil za konec kariere. Po njegovem poletu so ga v izteku letalnice pričakali najbližji.

"Res lepo, da so me lahko pričakali. To mi veliko pomeni, saj so me spremljali na celotni poti. Največ težav sem imel s težo in nekako se ne vidim, da bi lahko v naslednjih letih vzdrževal primerno nizko težo. Zato sem se odločil za druga področja, kjer menim, da sem lahko prav tako uspešen," je za nacionalno televizijo dejal Pavlovčič, ki je najboljšo uvrstitev dosegel na tekmi v Klingenthalu, ko je osvojil drugo mesto, za Halvorjem Egnerjem Granerudom je takrat zaostal le za sedem desetink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice