Šport > Zimski športi
233 ogledov

Večni rivalki Tine Maze spet posegli po zvezdah

anna veith Veithova je bila bolj kot zmage vesela potrditve, da lahko poseže po najvišjih mestih.
Nekdanja velika rivalka Tine Maze je zelo čustveno doživela razplet nedeljske tekme v Val d'Iseru.

Aktualna olimpijska prvakinja v superveleslalomu Anna Veith je v nedeljo zmagala na tekmi svetovnega pokala (super-G) v francoskem Val d'Iseru in se prvič po dveh letih in pol spet zavihtela na najvišjo stopničko.

Avstrijka je v čustveno nabitem intervjuju za domači ORF razkrila, da je o tem trenutku sanjala v času, ko se je zaradi fizičnih tegob spogledovala celo s predčasnim koncem kariere.

V Val d'Iseru je dobila potrditev, da so poškodbe stvar preteklosti, obenem je sama sebi dokazala, da še vedno vodi v svetovni smučarski vrh. Ob tem spoznanju ni mogla zadrževati solz.

"Zelo sem čustvena. Težko opišem. O tem sem sanjala v najtežjih trenutkih," je 15. zmago v svetovnem pokalu pospremila 28-letnica. Veithova se je zadnje zmage v svetovnem pokalu veselila marca 2015, ko je slavila na veleslalomu v Meribelu. S tisto zmago je v skupnem seštevku premagala Tino Mazo in ji odvzela drugi veliki kristalni globus.

"Zelo sem čustvena. Težko opišem. O tem sem sanjala v najtežjih trenutkih."

Anna Veith

Pred začetkom sezone 2015/2016 je med pripravami v Söldnu utrpela hudo poškodbo kolena, zaradi katere je izpustila celotno predlansko in pretežni del lanske sezone. Po kratkotrajni vrnitvi v karavano belega cirkusa je marca letos znova legla na kirurško mizo in prestala še eno operacijo kolena. Sledila je polletna rehabilitacija, garanje pa se je zdaj končno obrestovalo.

"Spominjam se dnevov, ko sem bila popolnoma na tleh. Dolgo sploh nisem vedela, ali se bom lahko vrnila na tekme. Mentalno moraš biti zelo močan. Ko si poškodovan, je težko zadržati tekmovalen pristop. Mentalno sem se morala vrniti v to stanje. Vem, da mi je to uspelo," je povedala Avstrijka, ki je zmagovito nedeljo v Val d'Iseru proglasila za najboljši dan v njeni karieri, čeprav ima v svoji zbirki dve olimpijski kolajni, tri naslove svetovne prvakinje in dva velika kristalna globusa.

"Sanjala sem, da se bom vrnila na vrh. To mi je uspelo. Najpomembneje je, da sem se vrnila tudi v psihološkem smislu. Zdaj vem, da je vse mogoče. Zares dober občutek," je povedala Veithova, ki želi formo stopnjevati do februarskih olimpijskih iger, kjer bo branila zlato (super-G) in srebrno (veleslalom) medaljo.

Lindsey Vonn Val d'Isere | Avtor: epa epa

Avstrijki je ob tem priložnosti čestitala tudi nekdanja velika rivalka Mazejeva, ki na zmagovalnem odru pogreša samo še Laro Gut. Ob tem ni pozabila na Lindsey Vonn, ki je na sobotnem superveleslalomu v Val d'Iseru prišla še do 78. zmage v svetovnem pokalu in le še za osem zmag zaostaja za rekorderjem Ingemarjem Stenmarkom (86). Američanka je slavila prvič po januarju 2017.

Lindsey Vonn Val d'Isere SVSL Šport Vonnova korak bližje Stenmarku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice