Šport > Zimski športi
687 ogledov

"V četrtek je bila storjena velika napaka"

Planica 2018 Saša Despot
Planiški praznik je uspel, organizatorjem je žal predvsem zaradi napake, ki se je pripetila v četrtek.

Direktor Zavoda Planica Jelko Gros je bil vnovič zelo zadovoljen z organizacijo tekmovanja pod Poncami. Po njegovi oceni je največjo napako tokrat na četrtkovih kvalifikacijah storila tekmovalna žirija, zaradi katere so nekateri najboljši ostali brez posamične tekme, a na to v svoji vlogi nima vpliva.

"Najboljši so imeli najtežje pogoje in tam reakcija žirije ni bila prava. Dvakrat sem predlagal, da se podaljša zalet. Tega niso storili, kar je bilo po moje napaka. Domen Prevc, Daniel Andre Tande, pa tudi Tilen Bartol so ostali brez tekme, a si tega res niso zaslužili," je v pogovoru za STA povedal Gros.

Domen Prevc in Tande sta nato na sobotni tekmi dokazala, da sta med najboljšimi letalci. "Vsekakor je to po drugi strani dobra šola za žirijo, da se ljudje tam zavedajo, da najboljši niso nesmrtni in da morajo imeti tudi oni dobre pogoje, da se daleč skoči."

Planica 2018 Izjemno Šport Tako je v ključnem trenutku norela Planica

Prireditev je vnovič žela pohvale domačih in tujih gostov, kot vsakič pa so v dolini pod Poncami za obiskovalce pripravili nekaj novosti in izboljšali že utečeni program. "Težav pri organizaciji praktično ni bilo," pravi Gros. "Največ težav pri pripravi je bilo zaradi vremena pred tekmo. A to so sladke težave, če imaš veliko snega. Večji vrag bi bil, če bi nam snega zmanjkalo. Sam sem zelo zadovoljen. Skakalnico smo odlično pripravili in imeli lepo belo kuliso. Več od tega si ne moremo želeti."

Planica 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

K prazniku v Gornjesavski dolini so svoje dodali tudi slovenski orli, ki so v soboto osvojili stopničke na ekipni tekmi. Med Slovenci je izstopal prav Domen Prevc, blizu dvema popolnima skokoma je bil tudi Robert Kranjec. "A teh stvari nima smisla podrobno analizirati, če si na stopničkah, saj o njih odloča osem skokov. Po drugi strani je bilka tekma privlačna in napeta, dosegljivo pa je bilo tudi drugo mesto."

Najlepša je bila v Planici prav sobota: "V Planici smo spet doživeli prekrasen vikend, na ekipni tekmi smo doživeli rekord v številu skokov čez 240 metrov. Res smo videli zelo visok nivo skakanja in zelo sem vesel, da smo doživeli tak teden."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.