Šport > Zimski športi
10496 ogledov

Vonn: To je bil najbolj nevaren projekt v mojem življenju

Lindsey Vonn youtube
Smučarski zvezdnici so se uresničile sanje

Ameriški zvezdnici alpskega smučanja Lindsey Vonn se je izpolnila dolgoletna želja, da bi se kot prva smučarka spustila po sloviti progi Streif v Kitzbühlu. To ji je zdaj omogočilo sodelovanje z Red Bullom.

"Uspelo mi je. Presmučala sem najtežji smuk na svetu. Streif. In to ponoči. Vedno sem si želela nastopiti z moškimi, a pošteno povedano nisem bila prepričana, če bi mi to uspelo. To je bil eden najbolj razburljivih in nevarnih projektov v mojem življenju. In tudi takšen, ki je prinesel največjo izpolnitev," je na twitterju po podvigu zapisala Vonnova.

"Vedno sem spoštovala vse smukače, ki presmučajo ta smuk, zdaj pa sem dobila novo perspektivo pri tem in čutim še večje spoštovanje. To vožnjo posvečam moji mami, mojemu angelu varuhu, ki gleda name. Vem, da bi bila ponosnal," je zaključila Vonnova. 

Zdaj 38-letnica je v svoji karieri osvojila štiri velike globuse, 16 malih in zabeležila 82 zmag v svetovnem pokalu, kar 43 na smukih. Enkrat je v tej disciplini postala tudi olimpijska prvakinja, ima še dve bronasti olimpijski odličji.

Na svetovnih prvenstvih je bila dvakrat zlata, trikrat srebrna in trikrat bronasta, vseh osem odličij je pobrala na smukih in superveleslalomih. Zadnji bron je osvojila na svoji zadnji tekmi leta 2019 v Äreju, kjer je sicer do zlata prišla Ilka Štuhec.

Komentarjev 1
  • Ender3 20:39 20.januar 2023.

    Lindsey Vonn legenda smučanja. !!

Sorodne novice