Šport > Zimski športi
1975 ogledov

"Zaradi tega podatka je Žanov današnji uspeh še toliko večji..."

žan kranjec Epa
Trener slovenske moške ekipe v tehničnih disciplinah Klemen Bergant je bil zelo zadovoljen z razpletom današnjega zadnjega veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v sezoni 2018/19.

Žan Kranjec je na finalu svetovnega pokala v Soldeuu v veleslalomu osvojil tretje mesto. "Žan je danes dobro tekmoval, tako kot je treba," je njegov nastop ocenil trener Klemen Bergant.

žan kranjec Veleslalom Šport Izjemni Kranjec sezono sklenil s stopničkami

"Dva tekmovalca sta bila boljša, to je treba priznati, ostale pa je pustil za seboj. Ob tem je treba poudariti, da so imeli tekmovalci z enakim opremljevalcem smuči, kot jih ima Žan, velike težave in je bil ravno Žan edini, ki je bil konkurenčen. Ta podatek daje še dodatno težo današnjemu uspehu," je opozoril Bergant.

Klemen Bergant | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za celotno sezono je bila zelo pomembna zmaga, ki jo je dosegel decembra. To je bil pomemben preskok naprej, saj zmagati tekmo v svetovnem pokalu ni lahko, še posebej ne v veleslalomu. Zelo dobro je tudi, da je zdržal celotno sezono na visoki kakovostni ravni. Imel je veliko petih in devetih mest, nekaj zamujenih priložnosti, generalno pa je imel dobro sezono. Že lansko leto je naredil preboj med najboljše, letos je potrdil skupno četrto mesto v veleslalomu, pred njim so ostali isti tekmovalci kot lani. Zdržal pa je tudi pritisk ostalih. Hud pritisk vršita mlada Švicarja Marco Odermatt in Loic Meillard ter Šved Matts Olsson in drugi. Tako da je zelo pomembno, da je Žan znotraj te skupine in da je konstantno dober, da ne gradi celotne sezone z zgolj enim rezultatom," je sezono opisal Bergant.

 | Avtor: Epa Epa

Na sporedu sta le še dve tekmi. V nedeljo se bodo alpski smučarji pomerili na zadnjem slalomu, alpske smučarke pa na zadnjem veleslalomu. Na obeh tekmah bo imela Slovenija svoja predstavnika, Štefana Hadalina na slalomski tekmi in Meto Hrovat na veleslalomski.

Komentarjev 2
  • blueone 00:04 17.marec 2019.

    Super, čestitke za uspeh!