Svet
3506 ogledov

10-letnico umoril 11-letnik. Že prej je zbujal pozornost.

Umor deklice v nemškem Wunsiedlu
1/3
Profimedia
10-letna Lena je bila umorjena v zavodu za varstvo otrok in mladostnikov na Bavarskem. Prisotni so bili tudi znaki spolnega nasilja.

V zadnjem času Nemčijo pretresajo grozljive novice o medvrstniškem nasilju in umoru otrok. Deklico Leno so prejšnji teden našli mrtvo v Centru za varstvo otrok in mladine St. Josef v Wunsiedlu. Uslužbenec je v torek nekaj minut pred deveto uro zjutraj odkril truplo deklice in takoj poklical na pomoč, a je ekipa nujne medicinske pomoči le še potrdila njeno smrt. Po obdukciji so pristojni potrdili, da je smrt deklice zakrivila tretja oseba, prav tako so bili prisotni znaki spolnega nasilja. Sprva je policija pridržala tri fante, stare od 11 do 16 let, sedaj pa je umora okrivljen le eden.

Storilec se je predal sam

Sedaj so na plano pricurljale novice, da je za umor odgovoren 11-letni deček, ki je prav tako prebival v zavodu. Storilec naj bi bil za umor kazensko odgovoren, policija pa zaradi njegove starosti preiskave ne želi komentirati, poroča portal oe24.

Kljub temu so zdaj v javnost prišle nove podrobnosti o grozljivem dejanju. Kot poroča nemški časnik Bild, naj bi se oblastem storilec sam predal. "Bil je v zelo slabem stanju," je povedal neimenovani vir. "Komaj se je odzival." Policija je nato primerjala DNK vzorce in potrdila ujemanje.

Umor deklice v nemškem Wunsiedlu | Avtor: Profimedia Profimedia
Osumljenec prihaja iz izjemno težkega okolja in je bil v domu nastanjen s svojima bratoma in sestrama. Že pred umorom so bili zaposleni v zavodu precej pozorni na 11-letnika. Sedaj so ga premestili v varovano hišo, vendar zaradi svoje starosti ne bo odgovarjal za svoje zločine.

Sodeč po podatkih naj bi bilo v zavodu nastanjenih okoli 90 otrok in mladostnikov, starih od tri do 19 let, zaposlenih pa je okoli 90 ljudi. Dotična specializirana ustanova je namenjena mladim in njihovim družinam, ki potrebujejo pomoč pri izobraževanju. Pri tem večina otrok prihaja iz težkega okolja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.