Svet
414 ogledov

Bitka na daljavo med Rusijo in Estonijo

Estonsko veleposlaništvo v Moskvi Profimedia
Rusko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je izgnalo estonskega veleposlanika Margusa Laidreja in znižalo raven diplomatskih odnosov med državama.

Estonijo je obtožilo rusofobije, veleposlanik pa bo moral državo zapustiti 7. februarja. V odzivu je Estonija sporočila, da bo kot povračilni ukrep na isti dan Estonijo zapustil ruski veleposlanik.

Vojaški tank v Ukrajini Svet Ukrajina prosi za tanke, Lavrov pa: Zahod je v pravi vojni z nami
Dnipr, Ukrajina Vojna Svet Putinov prijatelj resno zagrozil svetu

"Odgovornost za razvoj takšnih razmer med Rusijo in Estonijo je v celoti na estonski strani. Še naprej se bomo odzivali na sovražne poteze estonskih oblasti," je sporočilo rusko ministrstvo.

ruski tank Doneck Fronta Svet Britanci o zatišju, medtem pa močan sunek Rusov

Ob tem je opozorilo, da je Talin rusofobijo in gojenje sovražnosti do Moskve povzdignil na raven državne politike in dodalo, da je bil estonski veleposlanik o odločitvi ministrstva že obveščen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hrvaško morje Svet Svet Huda sramota Hrvaške pred mednarodno skupnostjo. Zaradi tega že dve razrešitvi.

Kmalu za tem pa se je na izgon veleposlanika odzvalo estonsko zunanje ministrstvo, ki je na Twitterju zapisalo, da se bodo ravnali v skladu z načelom paritete v odnosih z Rusijo. To pomeni, da bo ruski veleposlanik Vladimir Lipajev Estonijo zapustil istega dne kot Laidre Rusijo, in sicer 7. februarja, so dodali.

Bahmut ruševice Svet Ameriški glavni poveljnik priznal: "Letos bo Ruse ..."

To je prvič, da je Rusija izgnala veleposlanika članice Evropske unije, odkar je 24. februarja pričela z invazijo na Ukrajino. Do izgona prihaja po tem, ko se je Estonija 11. januarja odločila, da bo do konca meseca drastično zmanjšala število osebja na ruskem veleposlaništvu v Talinu.

Za zmanjšanje osebja so se estonske oblasti odločile, da bi dosegle "enakopravnost diplomatskega osebja obeh držav". S tem si prizadevajo, da bi bilo število delovnih mest na ruskem veleposlaništvu v Talinu in na estonskem predstavništvu v Moskvi enako.

Komentarjev 4
 • Avatar Hribar65
  Hribar65 16:12 23.januar 2023.

  Estonci so isti fašisti, kot Ukro-fašisti.

 • Jernej65 15:47 23.januar 2023.

  Ruski bedak zopet opleta okrog sebe. Bolj ko opleta bolj ga vse sosede mrzijo. Z grožnjami se ne da kupiti spoštovanja, kdaj bo tem Kremeljskim bedakom to kapnilo.

 • Ender3 15:31 23.januar 2023.

  Estonci pazite se, z Rusi se ni dobro hecat..