Svet
13467 ogledov

Če mislite, da so naši politiki nespodobni, poglejte to ...

Ko so slovenski politiki pravzaprav amaterji.

V Sloveniji je trenutno precej govora o potezi vlade Janeza Janše, ki si je ob spopadanju s koronavirusom delo svojih ministrov in državnih sekretarjev nekoliko 'olajšala' z dvigom finančnih prijemkov, a še nekoliko bolje se znajdejo nekateri njihovi politični kolegi iz drugih držav.

Za prav posebno zgodbo je tako čez lužo poskrbel ameriški senator Richard Burr. Republikanec iz Severne Karoline je bil namreč prvi mož komisije, ki so jo že nekaj časa seznanjali s širjenjem koronavirusa, javnost pa je nato v svojih nagovoril miril in zatrjeval, da so v Združenih državah Amerike dobro pripravljeni na spopad z boleznijo.

A povsem drugače je ravnal na neformalnem srečanju s prijatelji in donatorji. "O tej stvari vam lahko povem, da je bolj agresivna in prenosljiva kot karkoli v moderni zgodovini. Podobno je bolj pandemiji iz leta 1918," so bile po poročanju nekaterih medijev besede Burra na srečanju v klubu Capitol Hill Club, ki za letno članarino sicer zaračuna 10.000 dolarjev. Kolege je opozoril, da možni ukrepi zajemajo prepoved potovanj, zaprtje šol, mobilizacijo vojske za nadomeščanje preobremenjenih bolnišnic.

Medtem ko je pomirjal javnost, je na skrivaj prodajal svoje delnice, predvsem tiste v najbolj ranljivih panogah: zdravstvu in turizmu. V 33 različnih transakcijah je prodal delnice v vrednosti, ki jo ocenjujejo med 628.000 in 1,72 milijona ameriških dolarjev. Le nekaj dni kasneje se je borza sesula.

Komentarjev 4
  • Saša Vujović 13:54 20.marec 2020.

    Vsi smo na istem colnu, bogati in revni.

  • sam50 13:49 20.marec 2020.

    Ja,sebičnost in pokvarjenost bogatunov in vladajočih gresta z roko v roki....

  • Snežinko 12:39 20.marec 2020.

    Glede na to, da je to Amerika, kjer je vse mogoče bi rekel takole: obtožit za namerno zavajanje in naložit kazen v desetkratni vrednosti poslov, ki so jih opravili v zadnjem mesecu. To jih bo naučilo "kozjih molitvic".

Sorodne novice