Svet
4924 ogledov

Elon Musk udaril po mizi, ogledi Twitterja močno omejeni!

Twitter Profimedia
Vsemogočni milijarder je oznanil, da bo priljubljeno omrežje odslej težje dostopno.

V soboto so imeli številni uporabniki Twitterja po vsem svetu težave z dostopom do tega družbenega omrežja. Nekateri so ostali povsem brez stika, drugi so se srečevali z netipičnimi zamudami pri nalaganju.

"Oprostite, vaša tarifa je omejena. Prosimo, počakajte nekaj trenutkov in poskusite znova," se je glasilo sporočilo nekaterim uporabnikom, tudi novinarjem v uredništvu ameriške hiše CNN.

Nekaj ur po spletnem viharju, ko se je s podobnimi težavami soočilo že na tisoče uporabnikov, se je oglasil lastnik platforme Elon Musk.

Pojasnil je, da je omrežje uvedlo začasne omejitve, da bi "naslovili ekstremne nivoje črpanja informacij in sistemske manipulacije".

Nosilci potrjenih Twitterjevih računov s kljukico so omejeni na branje največ 6000 objav na dan, ostali na zgolj 600, je v svoji objavi še pojasnil Musk. Dodal je še poziv k nakupu "kljukice".

Naknadno je eden najbogatejših Zemljanov po poročanju agencije dpa objavil, da bodo omejitve kmalu zvišali na 8000 objav dnevno za potrjene oziroma 800 za navadne ter 400 za nove navadne uporabniške račune. Kdaj točno naj bi odpravili te začasne omejitve, zaenkrat ni znano.

Problemi že v petek

Že v petek so nekateri spletni mediji poročali, da je Twitter omejil oglede objav za tiste uporabnike, ki niso bili prijavljeni s svojim računom. Podjetje ni potrdilo ali zanikalo, da je šlo za namerno potezo.

Ko je CNN povprašal za komentar glede nove politike Twitterja, je dobil le avtomatični odgovor v obliki podobe malega kakca, so še zapisali pri omenjeni medijski hiši.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • lojs 11:31 02.julij 2023.

    kaj ima tviter veze s politiko? , govora je o limitu št. ogledov dnevno in pogojem registracije, ki je brezplačna, ampak za nekatere obstaja samo janez, ostali so pa kao samo neki troli ... informacije se pač selijo na druge ...prikaži več medije, kjer ni take politične in ostale cenzure ... po drugi strani so pa objave kratke in jedrnate ... tudi žurnal (tako kot drugi časopisi) bo mogoče objavil kakšno povezavo tvita, in potem bo to spet brezve

  • Kmodri 10:31 02.julij 2023.

    Zaradi mene ga lahko ukinejo. Nič ga ne bom pogrešal!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:13 02.julij 2023.

    Twiter je beden

Sorodne novice