Svet
916 ogledov

Facebook predstavil novost

Facebook Profimedias
Spletni velikan je nadgradil svojo priljubljeno aplikacijo.

Ameriški spletni velikan Facebook, ki upravlja s priljubljenim istoimenskim družbenim omrežjem, je v Londonu včeraj odprl novi razvojni in inovacijski center. Na Otoku bo v letu dni ustvaril 800 delovnih mest. Na isti dan pa je Facebook predstavil tudi novo aplikacijo za pošiljanje sporočil oz. klepetanje za otroke, poročajo tuje tiskovne agencije.

Facebook je svojo aplikacijo Messenger nadgradil z opcijo za otroke ter jo poimenoval Messenger Kids. Kot prvi jo bodo lahko testno uporabljali uporabniki Applovih naprav z operacijskim sistemom iOS v ZDA.

Telefon Svet Prek Facebooka prenašal umor hčerke

Kot so pojasnili v Facebooku, je bil njihov cilj združiti potrebo po aplikaciji, ki otrokom omogoča povezovanje z bližnjimi, z željo oziroma odgovornostjo staršev, da imajo nad otrokom določeno mero nadzora. Aplikacijo, ki ne bo vsebovala oglasov ali možnosti nakupovanja, so razvili za starostno skupino šest- do 12-letnikov.

Starši bodo lahko v aplikaciji nadzorovali seznam stikov, otroci pa ne bodo mogli klepetati z osebami, ki jih starši ne bodo potrdili, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Pri Facebooku poudarjajo, da se danes veliko otrok na splet podaja brez nadzora in varovalk. Študije kažejo, da 93 odstotkov otrok med šestim in 12. letom starosti v ZDA dostopa do tabličnih računalnikov ali pametnih telefonov, dve tretjini imata svojo tovrstno napravo.

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock prvi znani primer Svet Na sodišču zaradi všečka na Facebooku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.