Svet
1033 ogledov

Ivica Todorić med morilci in prekupčevalci

Tiralica, Ivica Todorić Europol
Ivica Todorić se je znašel v nezavidljivi družbi.

Europol je na seznam najbolj iskanih oseb uvrstil Ivico Todorića. Kot je zapisano v objavi na spletni strani, ga iščejo zaradi goljufije, korupcije in ponarejanja dokumentov. 

Hrvaške oblasti so že 23. oktobra izdale evropski priporni nalog za Ivico Todorića. Od začetka preiskave Agrokorja je Todorić za hrvaške organe pregona nedosegljiv. 

Tiralica, Ivica Todorić | Avtor: Europol Europol
Kje naj bi trenutno bil, ni znano. Med možnimi lokacijami hrvaški mediji navajajo London, Zürich in Beograd. Njegov najstarejši sin biva v Londonu, od kjer je prišel v Zagreb na zaslišanje in se nato tja tudi vrnil. Za sinova ni bil odrejen pripor, medtem ko je za nekdanjega prvega moža Agrokorja bil. Ante Todorić je pred preiskovalnim sodnikom zanikal vse obtožbe tožilstva, o tem, kje sta njegov oče ter mlajši brat Ivan, pa ni želel govoriti. 

Kulmerovi dvori Notranjost dvorca Slovenija Noro, v kakšnem razkošju je živel Ivica Todorić

Ovadili 15 ljudi

Hrvaška policija je konec oktobra izvedla več hišnih preiskav ter prijela 12 nekdanjih vodilnih predstavnikov Agrokorja in bivše hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly zaradi suma finančnih malverzacij v koncernu. Vendar pa Ivice Todorića in njegovih sinov Anteja in Ivana niso našli na hrvaških naslovih.

Kazenske ovadbe so vložili proti 15 osumljenim, nakar je preiskovalni sodnik v Zagrebu v sredo odločil, da se jih 14 lahko brani s prostosti, 30-dnevni preiskovalni zapor pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredil le za Ivico Todorića. Tožilstvo se je na odločitev sodišča, da 14 osumljenih izpusti na prostost, pritožilo.

Ivica Todorić Osumljen Svet Ivici Torodiću teče voda v grlo, Hrvaška za njim izdala rdečo tiralico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice