Svet
137684 ogledov

Kitajska po teh podatkih znova v strahu: prihaja drugi val virusa?

koronavirus COVID-19 Kitajska Epa
V državi, kjer se je COVID-19 pojavil najprej, so ob testiranju že ozdravelih bolnikov prišli do zaskrbljujočega podatka.

V preteklih dneh so mnogi po svetu z navdušenjem sprejeli vest, da je novi koronavirus na Kitajskem že precej omejen in da se število okuženih zmanjšuje. Po številu obolelih in tudi po številu smrtnih žrtev so Kitajce prehitele Italija, Španija in ZDA.

Novi podatki pa vse skupaj postavljajo v drugačno luč. Številni, ki so že preboleli sars-cov-2, so namreč zboleli še enkrat. Na nekaterih področjih se je še drugič, potem ko v njihovem telesu ni bilo več zaznati bolezni, okužilo do 14 odstotkov testiranih.

koronavirus, kitajska Vodilni kitajski strokovnjak Svet Vodilni kitajski strokovnjak: To delate v Evropi narobe!

Na drugih področjih je odstotek ponovno pozitivnih manjši, a nikjer se ni spustil pod tri odstotke. V eni od wuhanskih bolnišnic je tako od 147 pacientov še drugič zbolelo pet oseb, je za CCTV potrdil predstojnik ustanove Wang Wei.

koronavirus COVID-19 Kitajska | Avtor: Epa Epa

Na novinarski konferenci je nato namestnik vodje guangdonškega centra za nalezljive bolezni Song Tie dejal, da zaenkrat še ni znano, zakaj se pri nekaterih bolnikih okužba pojavi dvakrat. Ni mogel potrditi niti, ali lahko drugič okužene osebe prenašajo virus, saj so bili vsi njihovi domači negativni na COVID-19.

Kitajski mediji so dodali, da nihče od ponovno obolelih ni kazal simptomov bolezni. Prav to skrbi Kitajce, saj prav okuženi, ki nimajo prepoznavnih simptomov, najbolj intenzivno prenašajo virus.

Na Kitajskem so od sobote potrdili 45 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega 44 uvoženih primerov. O edini novi domači okužbi so poročali iz osrednje province Henan. Za boleznijo covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, je umrlo še pet ljudi. V mestu Wuhan, kjer se je novi koronavirus decembra lani prvič pojavil, medtem počasi rahljajo stroge ukrepe, ki so jih oblasti uvedle za preprečitev širjenja virusa. Prvič po več kot dveh mesecih so se v soboto v glavnem mestu province Hubei znova ustavili hitri vlaki. V mesto, ki je pomembno železniško vozlišče, se je iz vse države vrnilo več kot 12.000 potnikov. Znova so začeli voziti tudi vlaki znotraj 11-milijonskega mesta. Potniki, ki so pripotovali iz drugih delov države, so lahko izstopili z vlakov, vkrcanje pa ostaja prepovedano do 8. aprila, ko bo predvidoma odpravljena tudi prepoved potovanj iz mesta.

multipla skleroza COVID-19 Zdravje Nekateri bolniki z multiplo sklerozo bolj dovzetni za okužbo

koronavirus COVID-19 Kitajska | Avtor: Epa Epa

V državi z največ prebivalci na svetu se bojijo novega silovitega izbruha novega koronavirusa in od sobote veljajo dodatne omejitve gibanja za tujce.

Izjema bodo tisti z diplomatskimi potnimi listi in ljudje, ki bodo kot razlog za vizo navedli in upravičili nujne razloge potovanja.

Komentarjev 9
  • kinglocteens 04:04 31.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ivekov 12:34 29.marec 2020.

    Če smo se še prejšnji teden čudil, da nismo deležni veliko »novic« o migrantih, zdaj ugotavljamo, da se bombardiranje v janšističnih »medijih« ponovno povečuje. Ne gre za željo po informiranju. Potrebno je ustvariti sliko izrednih razmer in strahot, ki da ...prikaži več nas čakajo, če ne bo prišlo do aktiviranja 37.a člena. Vpliva se na javno mnenje, da se podpre ta ukrep, vrši pritisk na opozicijo in konsolidira omahljivce v lastnih strankah. V prihajajočih dnevih pričakujmo še več »novic« o hordah z juga.

  • ivekov 12:10 29.marec 2020.

    PANIČARJI!!!! A kurite možgane folku s takšnimi novicami? Seveda nisi 100 % imun, če si imel predhodno okužbo. Je pa potek druge-ponovne (morebitne, a redke) okužbe bistveno milejša in tako rekoč neproblematična za okuženega. Pa nehajte že srati po teh ...prikaži več janšističnih cajtngah!!!