Svet
6084 ogledov

Prizor, ki šokira: medicinske sestre v vrečah za smeti

Reševalni pas/Twitter
V Združenih državah Amerike je število smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa preseglo 1000 ljudi.

Med smrtnini žrtvami je tudi zdravstveni delavec iz bolnišinice Mount Sinai West v New Yorku, kjer so soočajo z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme.

Primanjkljaj je tako velik, da se del medicinskega osebja zateka k ekstremnim ukrepom. 

Po spletu je zaokrožila fotografija obupanih medicinskih sester z Manhattna, ki so improvizirane zaščitne obleke izdelale kar iz plastičnih vreč za smeti. 

"V celotni bolnišnici ni niti ene zaščitne obleke. Zmanjkalo je mask, zato morajo večkrat uporabiti tiste za enkratno uporabo. Medicinske sesre se morajo znajti po svoje," se je glasil pripis fotografiji.

Pomanjkanje zaščitne opreme naj bi neposredno pripomoglo k smrti pomočnika vodje zdravstvene nege Kiousa Kellyja (48), ki se je zaradi okužbe s koronavirusom zadnjih 14 dni zdravil v bolnišnici. "Kious si tega ni zaslužil. Bolnišnica bi morala odgovarjati. Bolnišnica ga je ubila," je za New York Post dejala anonimna medicinska sestra.

Povedala je še, da se s pomanjkanjem opreme srečujejo že več kot eno leto, stanje pa naj bi bilo slabo, da morajo zdravstveni delavci opremo skrivati, da je ne bi kdo od sodelavcev odnesel na kakšen drug oddelek.

"Ko se je pojavil COVID-19, je stanje postalo kritično. Maske, zaščitne obleke in maske smo morale uporabiti večkrat, saj so nam povedali, da bomo do konca imele na voljo samo po en rekvizit," je dodala.

Predstavnik bolnišnice za odnose z javnostmi je navedbe o neustrezni zaščiti zdravstvenega osebja odločno zanikal.

V ZDA je bilo doslej potrjenih 68.573 primerov koronavirusa, 1036 ljudi je umrlo, 428 jih je okrevalo.

Komentarjev 3
  • statahad 18:03 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • centstubxi 13:02 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Waltter 12:02 26.marec 2020.

    Ponavadi vsi po malem lazejo, zdravstveno osebje si pripravlja teren ko bo tega konec da bodo lahko stozili denar ali sli v poravnave, bolnisnica pa tudi ker najverjetneje opreme ni dovolj, ce pa je bi bilo pa bi jo tako ...prikaži več ali tako pokazalo. Ali pa jih je strah pokazat ker bi jim vlada odvzela in premestila. Sicer pomanjkanje ni odvisno zaradi tega ce nekdo umre, odvisno je samo od tega ce nekdo sploh kaj naroci in kdaj bo dobavljivo.

Sorodne novice