Svet
3589 ogledov

Ne boste verjeli, kaj je naredil, da bi rešil potopljeni telefon!

jez Kherkatta PrtSc Jez Kherkatta.
Vladni uradnik je v lovu za izgubljenim telefonom naredil neverjetno škodo.

Indijskemu vladnemu inšpektorju je minulo nedeljo med fotografiranjem selfija telefon padel v vodni jez. V lov na napravo je sprva poslal potapljače, nato pa je odredil tudi črpanje vodnega zajetja, v katerem je zdaj dva milijona litrov vode manj. Ko je prišel do telefona, je ugotovil, da je uničen. Oblasti so ga medtem že suspendirale.

Inšpektorju Rajeshu Vishwasu je telefon padel v vodni jez Kherkatta v osrednji indijski zvezni državi Chhattisgarh. Rajesh je sprva v lov na njegov 1200 dolarjev vreden samsung poslal potapljače, ko ga ti niso našli pa je naročil izčrpanje vodnega zajetja.

V naslednjih treh dneh so izčrpali kar dva milijona litrov vode, kar naj bi zadostovalo za namakanje približno 600 hektarjev kmetijskih površin. Ko je inšpektor prišel do svoje naprave, pa je ugotovil, da je telefon uničen, poroča britanski BBC.

Bizarno pojasnilo

Črpanje so zaustavili, ko ga je pristojnim oblastem prijavila lokalna političarka Priyanka Shukla. "Voda je nujen vir, ne moremo je kar tako zapravljati," je povedala za lokalne medije in naznanila, da so inšpektorja suspendirali in obtožili zlorabe položaja.

Viswas se sicer brani, da so bili na telefonu zaupni vladni podatki. Pred akcijo naj bi pridobil tudi ustno dovoljenje lokalnega uradnika, da "nekaj vode spusti v bližnji kanal", kar naj bi po njegovih besedah koristilo kmetom.

Akcijo vladnega uradnika je obsodila tudi največja opozicijska stranka BJP. "V času, ko so ljudje v žgočih poletjih odvisni od cistern za oskrbo z vodo, je inšpektor izčrpal vodo, ki bi jo lahko uporabili za namakanje 1500 hektarjev zemlje," so zapisali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 00:43 28.maj 2023.

    STA je imela problem financiranja, sedaj ima problem z novinarskim diletantizmom. Ko vidiš od kod vir prihaja je bolje novice preskočiti ne, da jih v originalu povzemajo vsi MS mediji..Katastrofa je, kaj se gredo !

  • Svobodnež 20:38 27.maj 2023.

    STA, zadnji čas je, da zaposlite ljudi, ki obvladajo slovenski jezik! "Telefon mu je padel v VODNI JEZ"??? Torej se je telefon nahajal v jezu, ne v vodi?