Svet
12650 ogledov

Novo v primeru zastrupitve: Odlične novice iz splitske bolnišnice

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Ivo Cagalj / Pixsell
Po treh dneh zdravljenja prihajajo prve spodbudne informacije.

Po treh dneh zdravljenja so petletnega Italijana in njegovo 14-letno sestro, ki se zdravita na oddelku za intenzivno nego pediatrične klinike v splitskem kliničnem centru, odklopili z respiratorja in lahko samostojno dihata. 

Eugenio Vinci Žalostno Svet Italijan pred zastrupitvijo poslal to sporočilo

MRI možganov je po poročanju Slobodne Dalmacije sicer v sredo pokazal spremembe na možganih, tako pri deklici kot pri dečku, ki so posledica vdihavanja ogljikovega monoksida, zato trajni izid zdravljenja še ni znan. 

Policisti na ladji Atlantia | Avtor: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Policisti na ladji Atlantia Hvar Svet Še ena grozljiva podrobnost s plovila Italijanov

En umrl, pet hospitaliziranih

Spomnimo, dva dni nazaj so na ladji pri Hvaru našli mrtvega 57-letnega italijanskega menedžerja Eugenia Vinci. Zaradi slabosti je padel na WC-ju ladje in z glavo udaril ob zid. Podobne simptome slabosti in vrtoglavice so kmalu za tem začeli opažati tudi drugi potniki na ladji. 

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Zastrupitev Svet Nove podrobnosti tragedije na Hvaru: Otroka bi lahko imela trajne poškodbe možganov

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru | Avtor: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Moški je umrl pred prihodom nujne medicinske pomoči, medtem ko so otroka v težkem zdravstvenem stanju s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico. Helikopter se je pozneje vrnil še po tri osebe, ki so se prav tako počutile slabo in jih prav tako odpeljal v Split.

Hvar Težave se kopičijo Svet Lanski gostje o izkušnji na plovilu

Najprej so domnevali, da so se turisti zastrupili s hrano, a se je pozneje izkazalo, da je šlo za zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Petleti deček in 14-letna deklica se še naprej zdravita v splitski bolnišnici. Zdravniki do sedaj niso mogli napovedati, kakšne bodo dolgotrajne posledice zastrpitve z ogljikovim monoksidom.

Policisti na ladji Atlantia Hvar Svet Novo v primeru zastrupitve: Prijeli 23- in 27-letnika

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2