Svet
1505 ogledov

Odločitev je padla: S poživitvenim odmerkom bodo cepili vse

Italija, protesti zoper PCT Epa
Njihov novi cilj je 90-odstotna precepljenost.

V Italiji se bodo lahko predvidoma od januarja prihodnje leto vsi prebivalci cepili s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19, je danes napovedal podsekretar z italijanskega zdravstvenega ministrstva Pierpaolo Sileri. Prednost bodo imeli tisti, ki so se cepili s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson.

Začeli bodo pri starejših, nadaljevali pri vseh ostalih

"Tretji odmerek bodo verjetno potrebovali vsi ljudje," je pojasnil Sileri. Povedal je, da bodo do konca leta nadaljevali cepljenje starejših in zdravstvenih delavcev s tretjim odmerkom cepiva proti covidu.

"Nato od januarja pa bo ponujen še preostanku populacije," je sporočil. Kdaj bo posameznik cepljen s tretjim odmerkom, bo odvisno od tega, kdaj je bil cepljen s prvim oziroma drugim odmerkom. Od cepljenja mora miniti vsaj šest mesecev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prednost pri cepljenju s poživitvenim odmerkom bodo imeli tisti, ki so se prvič cepili s cepivom podjetja Johnson & Johnson, pri katerem je potreben samo en odmerek, je poudaril Sileri.

V Italiji je polno cepljenih 44,5 milijona ljudi, kar je 82,3 odstotka starejših od 12 let. 1,1 milijona ljudi je že prejelo poživitveni odmerek. Da bi še povečali precepljenost, od sredine meseca v državi velja pogoj PCT za vse zaposlene, tako v zasebnem kot javnem sektorju. Pretekli teden pa si je vlada zastavila nov cilj, in sicer 90-odstotno precepljenost proti covidu-19.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 6
 • bobubob 20:28 26.oktober 2021.

  Imamo 'švicarske varčevalce', ki se pritožujejo, da niso bili poučeni o valutnem tveganju. Imeli bomo 'korona cepljence', ki se bodo pritoževali, da niso bili poučeni o genskem eksperimentu. https://swprs.org/israel-highest-infection-rate-in-the-world/

 • kapibara1 19:26 26.oktober 2021.

  Nekja ur nazaj, mi sodelavec z veslejem pove, da bo šel med ta-prvimi po tretji šus.. samo za to, da bo lahko po gostilnah špilal Veseli December in seveda brez jebanja v glavo preko Rvactke meje, za v svojo nepremčnino ...prikaži več ( tega ne prizna, da mu je pa v prvo korits)

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 16:32 26.oktober 2021.

  Posebna ponudba, samo danes...in za vedno..Če se cepite takoj, se boste lahko brezplačno cepili še mnogokrat. Pa to še ni vse, če se cepite tretji, četrtič, itd., boste lahko šli na kavico v lokal in tankali bencin....Neverjetna ponudba..In ko boste ...prikaži več kljub "špikanju"pristali v bolnišnici vam garantiramo, da boste nekateri lažje umrli kot necepljeni...Pohitite ponudba je neomejena...cepci... In morate vedeti, da bo pri nas izgledalo še hujše kot v Italiji !!