Svet
2656 ogledov

Pričakujte Facebookovo obvestilo

facebook EPA
Facebook bo svojim uporabnikom poslal posebno obvestilo.

Vsi uporabniki družbenega omrežja Facebook bodo dobili prav posebno obvestilo na svoj zid. Gre za še en korak, ki ga podjetje obljublja po razkritju afere z zlorabo podatkov, za katerim je stalo podjetje Cambridge Analytica. 

Mike Schroepfer je v blogu napovedal, da bodo z 9. aprilom uporabnike začeli obveščati o tem, katere informacije uporabniki delijo s posameznimi aplikacijami, ki jih uporabljajo. Uporabniki bodo tako imeli možnost odstraniti aplikacije, ki jih ne želijo več uporabljati. 

facebook, twitter, instagarm Svet Facebook bi lahko bil že kmalu plačljiv

Posebej bodo obvestili tudi vse tiste, za katere ocenjujejo, da so podatke posredovali podjetju Camridge Analytica. Teh naj bi bilo približno 87 milijonov, od tega večina v ZDA. 

obvestilo | Avtor: Facebook Facebook

Ravnanje Facebooka je pod drobnogledom, od kar je nekdanji uslužbenec podjetja za politično raziskovanje Cambridge Analytica Christopher Wylie razkril, da je podjetje s pomočjo podatkov več deset milijonov uporabnikov Facebooka ugotavljajo njihove politične preference in poskušalo vplivati na njihovo glasovanje na volitvah za predsednika ZDA leta 2016. 

facebook Tako bo po novem Svet Facebook: Spremembe tudi pri objavljanju fotografij

Po razkritju je Mark Zuckerberg napovedal številne spremembe. Podjetje naj bi temeljitejše preverjalo aplikacije in omejilo dostop do podatkov razvijalcem zunanjih aplikacij. Enostavneje naj bi bil urejen tudi dostop do nastavitev zasebnosti in drugih orodij. 

Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, se znova otepa kritik, da izrablja zaup Po škandalu Svet Oglasil se je Zuckerberg: Facebooku se obetajo velike spremembe

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.